Седемнадесет животновъди представиха над 80 бивола по време на Шестото изложение по биволовъдство, което се проведе в разградското село Гецово, съобщи за Фермер.БГ Цонка Пеева, председател на Националната асоциация по биволовъдство.



Официални гости на събитието бяха кметът на Община Разград г-н Денчо Бояджиев, доц. д-р Апостол Апостолов - директор на Земеделски институт в Шумен и изпълнителният директор на ИАСРЖ проф.д-р Васил Николов.



Целта, която си поставяме с поредното издание на изложението е да представим постигнатите резултати от селекцията на породата Българска Мурра, като най-високопродуктивна порода биволи в Европа, посочиха организаторите.



Най-изявените животни получиха призове, а всички участници и гости имаха възможност да дегустират млечни и месни биволски продукти.



Организатори на проявата са Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, със съдействието на Асоциацията на българските биволовъди, Българска национална асоциация за развитие на биволовъдството и Община Разград.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!