Маслодайни култури, масла и шротове на ръба на свръхпредлагане и свръхрегулации и предстоящото прилагане на европейските правила за вредните емисии са едни от акцентите в програмата на EuroGrainExchange 2024. Най-значимият зърнен форум в Централна и Източна Европа ще се състои на 10 и 11 април в Букурещ.

Кратка информация за EuroGrainExchange

Дати: 10-11 април 2024 г.
Град: Букурещ, Румъния
Място: Конгресен център в Radisson Blu Hotel, Букурещ
Тип: Бизнес изложение + конференция с дискусионни панели
Паралелна част: 
-    Посещение на зърнените терминали на пристанище Констанца (целодевна програма: визита с транспорт от Букурещ на 9 април)
-    Образователен шипинг семинар (полудневен, 10 април)
Регистрации: eurograinevents.com (прилагат се групови намаления)

 

Euro Grain Exchange в Букурещ е водещо пролетно събитие, където търговци, фермери, доставчици на суровини и редица други професионалисти от агроиндустрията се срещат, за да обсъдят тенденциите в динамиката на зърнените пазари, да правят бизнес и да създават нови контакти и бъдещи партньорства.

Участници и теми

Акценти в програмата през 2024 г.

• Създаването на новата суперсила – Балканите и Черно море, бъдещето на устойчивостта и сигурността на храните в Европа;
• Повторно свързване на Дунавския регион;
• Значението на Черноморския регион като определящ фактор на цените. Глобални тенденции и преформатиране на потоците. Макрозаплахи, икономикa, валути, фондове и крипто валути;
• Потоци от растителни масла – мрежата, която храни света. Подценен пазар? Потребители и доставчици. Предстоящото прилагане на правила от ЕС за вредните емисии;
• Търсенето, което спаси сезона: Северна Африка, Турция, Италия и Гърция;
• Предизвикателства и волатилност във веригата на доставки.

Ключови факти за събитието

25+ първокласни лектори от целия регион на Европа и Северна Африка: Гърция, Испания, Румъния, Полша, България, Италия, Турция, Ирландия, Украйна, Холандия, Хърватия, Тунис, Сърбия, Унгария и др.
2 дни на обмен и комуникация с лидери в индустрията: платформа за изграждане на взаимоотношения, обмен на идеи и проучване на възможности за сътрудничество с потенциални партньори, колеги и клиенти от целия агросектор в Европа. Компаниите, избрали да участват с фирмен щанд, могат да откроят своя бизнес и бранд още по-ярко и да привлекат ключови партньори;
Широка аудитория: Публиката на събитието включва различни компании и професионалисти от зърнената индустрия, като фермери, търговци, експерти по логистика, преработватели, специалисти по съхранение, брокери, финансисти и др. Изданието през 2023 г. събра повече от 600 професионалисти от зърнената бизнес общност от 35 държави.

Участвайте в Пролетната европейска борса и най-значим зърнен форум за Централна и Източна Европа. Регистрирайте се още сега!