➢    Редуциране до 30% на разходите за торене;
➢    Категорична защита на житните култури с гаранция за по-добри качества на зърното и максимална рентабилност на декар спрямо средния добив за региона; 
➢    Съкращаване разходите и времето за третиране в резултат от намаляване на количеството работен разтвор за единица площ.

Това са само част от ползите, на които могат да разчитат фермерите през новия сезон, избирайки ЮПЛ като сигурен партньор при решаване на проблемите, възникнали в техните посеви. Комбинирането на изпитани в практиката иновативни решения с висока ефективност правят извеждането на борбата срещу икономически важните плевели, болести и неприятели в житните култури, лесно бързо и категорично, без да се налага да променят традиционните си методи или да инвестират в нови скъпоструващи машини. 

КАК РАБОТИ ТЕХНОЛОГИЯТА ОТ ЮПЛ

ЮПЛ предоставя комплексна технология включваща хербицид КСАНАДУ, фунгициди ВАКСИПЛАНТ ДУО, МИКРОТИОЛ и ЗОКСИС, новия биостимулатор КАЛИБРА КАРБО, инсектицид ЦИТРИН МАКС и адювант СИЛВЕТ ГОЛД.

КСАНАДУ е единственият на пазара двукомпонентен хербицид със съдържание на Бенсулфорон – метил, активно вещество патентовано от ЮПЛ. Новото активно вещество го прави изключително селективен към културата, което позволява и широк прозорец на приложение от 3-ти до флагов лист на културата. Комбинацията с Метсулфурон – метил, позволява сигурно действие поради синергичния ефект и липса на резистентност и опасност от вторично заплевеляване. 

КСАНАДУ осигурява:

➢    Пълна защита от икономически важните плевели – видове Великденче, Лайка, Лепка, Теменуга, Здравец, Подрумче, Мъртва коприва, Поветицовидно фасуличе и др.; 
➢    Възможност за широк прозорец на приложение, съобразено с нуждите на фермера, дори и при по-ниски температури от 5оС;
➢    Прекратява конкурентоспособността на плевелите в кратък срок след третиране.

ВАКСИПЛАНТ ДУО е единственият фунгицид с пълно системно действие, защитаващ растенията от корена до зърното в зърнено-житни култури.

Фунгицидът е с нов механизъм на действие на три етапа в растението. При първия етап ВАКСИПЛАНТ ДУО предизвиква удебеляване на клетъчните стени в началния етап на защита, като блокира механичното навлизане на гъбните хифи в листата. При втория етап насищаме растението с токсични за патогените химични метаболити – Фитоалексини, които се разпространяват в целия организъм и унищожават наличната зараза. Третият етап е повишаването на концентрацията на PR-протеини, които осигуряват дълготрайна защита на новия прираст на връхната меристема както на надземите части, така и на корените на растението.

ВАКСИПЛАНТ ДУО осигурява:

➢    Пълна защита от гъбни болести;
➢    Бърз инициален ефект и дълготрайно последействие;
➢    Подготвя защитната система на растенията в новия прираст и блокира развитието на патогените в старите тъкани;
➢    Отлично действие при ниски температури за разлика от триазолите – възможност за третиране при ранни прояви на патогена.

ВАКСИПЛАНТ ДУО предизвиква изключително силен и видим зелен ефект благодарение на синергичното взаимодействие с Азоксистробин – познато, изпитано и стабилно като представяне активно вещество.

КАЛИБРА КАРБО е биостимулатор с високо съдържание на органично вещество: 50% аминокиселини + 50% GoActiv, активно вещество патентовано от ЮПЛ със съдържание на Манитол. Приложен по време на стрес или липса на хранителни вещества КАЛИБРА КАРБО бързо възстановява запасите от протеин и захари в растението и по този начин ускорява всички жизнени процеси и защитава от редукция на репродуктивни органи. Използването на Калибра Карбо превантивно в нормални условия въздейства директно върху озърняването на класовете, както и на количествените и качествените показатели на добива. 

Ползите от приложението на КАЛИБРА КАРБО са:

➢    20% по-добро усвояване на вложения азот;
➢    Освобождаване на блокирания фосфор в кореновата зона;
➢    Гарантира пълното усвояване на азот и фосфор от почвата;
➢    Ускорява развитието и устойчивата вегетация на културата;
➢    Гарантира движението на усвоените минерални вещества и спомага за завършване на пълния жизнения цикъл;
➢    Увеличено съдържание на протеин в продукцията и подобрено озърняване;
➢    Защитава от стрес и ускорява възстановяването.

МИКРОТИОЛ е най-изгодният партньор с мултисайт ефект на всички фунгициди при зърнено-житни култури.

МИКРОТИОЛ е течна формулация, ефективна  при борба със септориоза, ръжда, брашнеста мана и фузариум, като допълва действието на основния фунгицид благодарение на патентованата хомогенна формулация със съдържание на  патентован прилепител Ксантан. Продължителното последействие и високата концентрация на сярата като активно вещество в МИКРОТИОЛ, както и неговата микроструктура, позволява на растенията да използват елемента  като хранително депо.

Сярата е изключително важен мезоелемент, спомагащ за усвояване на азот от растенията, производството на протеин и има директно влияние върху основните количествени и качествени показатели на добива.

Многостранният механизъм на действие – контактно и с газова фаза, не позволява на патогените да развият резистентност към МИКРОТИОЛ. Това го прави сигурен партньор в програмите за растителна защита. 

➢    Защита от отмиване и подобрено усвояване на активните вещества и на партниращите ПРЗ;
➢    Дълго последействие, защита на всички надземни части и репелентно действие;
➢    Доказан инструмент за борбата с кръстосаната резистентност;
➢    Пълно покритие и високо ниво на защита.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ЮПЛ КЪМ ВСИЧКИ ФЕРМЕРИ

При закупуване на пакет КСАНАДУ + ВАКСИПЛАНТ ДУО за 300 дка получавате БОНУС ЦИТРИН МАКС за 200 дка. Условията на промоцията вижте ТУК.

Регистрирайте се за изготвяне на индивидуална технология спрямо условията на вашите полета: ТУК