През последните няколко години царевицата се превърна в една от най-предпочитаните и атрактивни култури за земеделските производители. Причините затова са повече от ясни - високи добиви, заедно с добра цена. 

2022 г. обаче беше изключително трудна за земеделските стопани и то не само заради неблагоприятните климатични условия, но и по ред други фактори. В подобни моменти е от особено значение стопаните да имат партньор, на когото да могат да разчитат.

Довереният партньор на земеделския стопанин Любомир Мартинов тази година е френската компания Суфле Агро България.

"Суфле Агро България е филиал на групата Суфле и от скоро е част от InVivo Group. Преди 5 години Суфле Агро България стъпи на българския пазар и успешно започна своето развитие, тръгвайки от Северна България. Днес продължаваме нашето развитие и в Южна България, като земеделските производители могат да се доверят и сами да се уверят в качеството на нашите продукти и услуги.

На своите земеделски партньори предлагаме решения в различни направления като семена от нашия бранд Суфле Seeds - царевица, слънчоглед, рапица и ечемик, също така предлагаме и решения, свързани с листното подхранване", коментира Полина Илиева, регионален мениджър за Южна България.

Любомир Мартинов е управител на фирма Булгафор ЕООД, като земеделецът обработва 6 500 дка земя на територията на град Казанлък и село Копринка.  

Традиционно всяка година Любомир Мартинов изпробва хибриди на различни семенарски компании. Тази година за първи път се запознава отблизо с топ селекцията на френската компания, която предлага семена, собствена генетика от най-висок клас.

"Въпреки трудната година откъм климатични условия, липсата на достатъчно дъждове, суховей, заедно с условията на нашето стопанство, които не са много подходящи за отглеждане на пролетните култури, въпреки всичко успяхме да се справим с едни доста прилични добиви. 

Тази година за първи път пробвах  хибридите на Суфле, които за моя изненада се представиха доста добре. Хибридите на Суфле Seeds се представиха много добре и бяха много добра конкуренция на останалите семенарски компании. Постигнахме добиви от 900 до 1150 кг през тази година.

Нашият район не е много подходящ за отглеждане на царевица, но въпреки всичко ние имаме изградено поливно поле, на което отглеждаме културата. През тази година успяхме да направим 4 поливки на царевицата и на това се дължат и тези резултати", разказа Любомир Мартинов.

Суфле Агро България предлага широк спектър от висококачествени хибриди от 210 до 530 по ФАО, като благодарение на множеството опитни полета в България и в Чужбина, компанията има възможност да селектира и предложи истински работещи решения с висок потенциал, носещи рекордни резултати.

Хибридите за пореден път доказаха, че са с висок добивен потенциал, толерантни са към засушаване и високи температури.

Освен царевица в стопанството си Любомир Мартинов отглежда още пшеница, ечемик, слънчоглед и бял трън.

"Суфле Агро България вече успешно реализира четирите технологии в слънчоглед на българския пазар, като това са конвенционален, експрес технология, Clearfield и Clearfield Plus. Семената се заготвят изцяло във фабрики в Румъния и Франция, като тази година те са обеззаразени с два фунгицида и OptiSEED - това е биостимулатор за по-добро вкореняване. 

Наблюденията ни от текущата година са, че резултатите са повече от задоволителни и смятаме, че за  в бъдеще, ще бъдат успешно реализирани на българския пазар като решения за българския земеделец", добави Красимир Живков, търговски представител на Суфле Агро България за Южна България.

За добрите резултати и в другите направления на компанията е разбрал и Любомир Мартинов.

"През следващата година се надявам да продължим ползотворното си сътрудничество със Суфле Агро, като се надявам да изпробвам техните нови хибриди слънчоглед през настоящата година", категоричен е фермерът.

На своите колеги и партньори Суфле Агро България пожелава весели Коледни и Новогодишни празници!

Повече информация за компанията можете да получите на тел.: 02 4233 453 или на e-mail: [email protected]