Съчетанието на биостимуланта АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и азот фиксиращите бактерии на Меди+Р дава революционни резултати в земеделието и ви носи ползи в 4 направления: 

1)    По-висок и качествен добив
Новата технология стимулира растежа на корените и усвояването на хранителни вещества, предоставяйки по-висок и качествен добив.
2)    Компенсира до 1/3 активно вещество азот на дка от пълната азотна торова норма 
Спестете от азотни торове и намалете негативните ефекти, предизвикани в околната среда.
3)    Намалява разхода на гориво при обработка на почвата
Подобрете структурата на почвата и намалете разходите за гориво с до 300-400 мл/дка.
4)    Субсидии по ОСП

Иновативната технология на Меди+Р отговаря на изискванията на съвременното земеделие и е част от подкрепата за фермерите чрез субсидии в рамките на схемата за подпомагане в съответствие с Общата селскостопанска политика и Европейската зелена сделка. Двата продукта са одобрени и са част от електронния регистър на БАБХ по Еко схема за запазване и възстановяване на почвения потенциал – насърчаване на зелено торене и органично наторяване по ОСП.

Въглеродното земеделие е една от новите тенденции в сектора с две основни ползи: намаляване на вредните емисии и нов източник на доходи за земеделските производители, които получават сертификати, от които могат да печелят в бъдеще. Световните тенденции обхващат намаляване на въглеродните емисии и постигане на въглеродна неутралност.

ТЕХНОЛОГИЯ НА МЕДИ+Р

Но как това рефлектира върху земеделските производители? Те са изправени пред дилема как да се справят без да рискуват реколтата си. Екипът на Меди+Р дава точното решение чрез следната технология:

ДВУКРАТНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС И ЕДНОКРАТНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АЗОТ ФИКСИРАЩИ БАКТЕРИИ НА МЕДИ+Р

При приложение на технологията са налице следните ползи:

-    повишаване на микробиалната активност в почвата и микоризата;
-    по-висок и качествен добив;
-    справяне с различни видове стрес;
-    насърчаване растежа на растенията и подобряване използването на хранителни вещества.

Друг важен аспект от използването на технологията на Меди+Р е структурирането на почвата. Изследвания, направени в България, Унгария и Германия, сочат, че след тригодишна употреба на продуктите на едно и също поле консумацията на гориво за всяка почвообработка, извършвана на полето, спада с до 300-400 мл/дка, което само по себе си води до значително намаляване на разходите за фермерите.

Повече информация за ползите от приложението за почвите можете да откриете в следното видео:

 

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ ПШЕНИЦА

Прилагането на комбинацията двукратно АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и еднократно азот фиксиращите бактерии на Меди+Р не е разход, а сигурна инвестиция за по-висок и качествен добив + оптимизация на разходите и действа безотказно при пшеница.

Eкипът на Меди+Р напомня на земеделските стопани колко е важно спазването на фазите на приложение при пшеницата, а именно:

-    Нормална  предсеитбена торова норма, напролет внасяне на не повече от 10 кг активно вещество азот на декар;
-    Първо третиране във фаза братене/ начало на вретенене: Хербицид + АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС 200 мл/дка + азот фиксиращите бактерии на Меди+Р 5 г/дка;
-    Второ третиране във фаза флагов лист: Фунгицид + АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС 200 мл/дка.

ТЕХНОЛОГИЯТА СПЕСТЯВА ДО 1/3 КГ АЗОТ АКТИВНО ВЕЩЕСТВО НА ДКА

Собственикът на фирма „Профисем Агро“ ЕООД – Сергей Влахов, споделя своя дългогодишен опит с продуктите АМАЛГЕРОЛ и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, а през изминалата година намира решение за нарастващите цени на азотните торове именно в комбинацията между АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и азот фиксиращите бактерии на Меди+Р. Повече информация от самия фермер ще получите от следното видео:

Използването на технологията на Меди+Р става основна практика за получаването на екологично чиста растителна продукция в условията на климатични промени и в контекста на „Зелената сделка”. Технологията с двукратно третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и еднократно третиране с азот фиксиращите бактерии на Меди+Р е не само ефективна, но и се превръща в сигурна инвестиция за вашия добив.

Предстоящ материал: „Технология, изпреварваща бъдещето: Рапица“.

 

Повече за продуктовото портфолио на Меди+Р може да откриете на техния сайт, YouTube канал, Фейсбук профил, по имейл [email protected] или на телефон 0887 29 19 24.

 

ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ:

► Димитър Йорданов

0885 825 015

Пловдив Югозападна България

► Милена Стойкова

0887 757 530

Стара Загора | Югоизточна България

► Александър Методиев

0887 037 017

Северозападна България

► Добромир Пенков

0884 486 622

Североизточна България