И тази година Байер зарадва производителите от Североизточна България с добри оферти за вече познати продукти и подобрени пакети за още по-добра защита и добиви.

Повече защита на същата цена – този сезон от Байер

Следвайки тенденцията, че вече трета поредна година царевицата е една от най-рентабилните култури, специалистите на Байер представиха продуктовата серия за растителна защита при тази култура.

Технология за най-високи добиви на царевица от Байер

С растителната защита на Байер царевицата е подсигурена от почвен до късновегетационен етап чрез продуктите:

  • Мерлин Флекс
  • Аденго
  • Капрено
  • Екип  
  • Лаудис

 Но предложението за 2020 г. е:

Eдна технология, която реално идва от Щатите, но е адаптирана за българския пазар.

Радослав Михалев, мениджър „Ключови клиенти“ на Байер за Североизточна България:

"Това е технология за гарантирано високи добиви, която три години подред показва на нашите опитни полета най-високи резултати. Това е технология Мерлин Флекс и Капрено."

Печелившата технология е в прилагането на Мерлин Флекс почвено, което позволява на земеделците да продължат по-късно с Капрено – между 5-6 лист. Това гарантира чисти полета през цялото време и финансово рентабилна защита.

От тази година Байер предлагат пакета на още по-изгодна цена, включващ Мерлин Флекс 60 л плюс Капрено 60 л.

През изминалата година Капрено беше най-предпочитаният вегетационен хербицид от земеделските стопани.

Нели Стоянова, председател на земеделска кооперация в добричкото село Паскалево:

"Тази година възнамерявам да ползвам комбинацията Мерлин Флекс и особено ще ми бъде интересно действието й върху балура."

Във всеки продукт на Байер има антидот, който му осигурява висока селективност.

Мартин Маринов, зърнопроизводител от района на Балчик:

"Имаме също така едно спокойствие от допълнителния антидот в него. Културата не изпитва никакъв стрес и това не се отразява на добива за в бъдеще. Контролира безпроблемно всички важни плевели в царевицата и имаме едно идеално чисто поле от начало до край. Така си спестяваме един почвен хербицид поне в нашето стопанство, което също води до ефективност."

Революционната генетика на Декалб

Тя дава възможност за по-дълъг период на сеитба от рано напролет дори при студени и сухи почви. Семената поникват дружно, растенията не се стресират и не лилавеят.

Ана Даскалова, представител на Байер за района на Добрич:

"Известно за Декалб е, че по-добрите резултати се получават чрез по-висока и гъста сеитба. Дори при стресови условия генетиката е способна да извлече максимум добив на над 6800 реколтирани растения от декар. Дори през изминалата година, когато имахме доста стресиращи условия за царевицата, нямахме вегетативни валежи, зимната влага беше доста ниска, царевицата успя да изхрани растенията и да получим един адекватен добив."

Най-доброто в борбата с житните плевели

През последните няколко години голям проблем за земеделците от Североизточна България се оказва нетипичната за района поява на житни плевели. Байер предлага моментално решение с Атлантис Флекс – хербицид против комплексно житно заплевеляване, който унищожава плевели като овсига, власатка, райграс, див овес.

Цвета Попова, регионален представител на Байер за регион Разград, Попово, Търговище и част от Кубрат:

"Наесен имахме няколко третирания в района на Разград, Исперих, Поповско. Това, което наблюдавахме, освен невероятния ефект върху плевелите, беше абсолютната селективност върху културата. Тя беше изключително защитена."

От тази година стопаните могат да са още по-спокойни, защото Байер имат пакетно предложение с включен прилепител Биопауър, който подсилва ефекта на Атлантис Флекс. Уникалният прилепител на Байер влиза в още няколко пакетни предложения, за да ви гарантира най-добрата растителна защита на по-добра цена.

Жечо Мурзов, търговски директор на Байер Кроп Сайанс за България:

"За 2020 г. новостите, които могат да очакват земеделците от Байер, са Пауър пакетите в житни култури. Това са Секатор, Фалкон с Биопауър и Секатор Солигор с Биопауър, които да дадат възможност на земеделците да постигнат по-добър ефект на същата цена. Това е нашето мото – винаги да се подобряваме, с което да помогнем на нашите партньори да бъдат на първите редици в агроиндустрията."

През 2019 г. Байер излезе с още един хитов продукт – хербицида за смесено заплевеляване Пасифика Експерт, с включен в него антидот, който защитава културите. Обхватът му на действие е от широколистни до най-трудно контролируемите житни плевели. 

Александър Димитров, представител на Байер за регион Варна:

"Пасифика Eксперт може да бъде използвана както есенно, така и пролетно. Той също много добре контролира широколистните плевели на нашето поле, които са: мак, великденче, лайка, лепка, лобода. Това е нашето предложение от 2019 г., като от 2020 г. Пасифика Експерт ще бъде предлагана в дози до 35 мл. Като той също трябва да бъде използван с Биопауър." 

Новият екип на Байер - още по-добър

Освен зашеметяващите нови продукти и подобрени пакетни предложения, Байер представи новия си екип и стратегията за още по-добри услуги за земеделците.

Жечо Мурзов, търговски директор на Байер Кроп Сайанс за България:

"Концепцията за бъдеще на Байер е освен да предлага семена и растителна защита като интегрирани решения, така и дигитален продукт, който да съчетава всичко това и да дава едно комплексно решение за едно оптимално производство. То ще даде възможност както да се повишат добивите, така и да се оптимизират разходите, защото през последните години виждаме, че не е най-важно да се постигне най-високият добив, а да се направи най-добра печалба."

Научете повече за продуктите и промоционалните предложения на Байер на www.cropscience.bayer.bg и от регионалните представители на компанията.