СД Драганови предлага специализирана техника за черупкови плодове на италианския производител  Facma. Последните иновативни технологии оптимизират работата в сферата на производството и събирането на реколта от лешници, орехи, кестени, бадеми и други черупкови плодове.
 

СД Драганови е официален представител за България на Facma, Италия и предоставя възможността на своите клиенти да се запознаят с богатото разнообразие от специализирани машини за получаване на пълният производствен процес при отглеждането на черупкови насаждения.
 

1.Прикачни комбайни за лешници и орехи;
2. Сушилни за орехи и лешници;
3. Вентилатор за събаряне на орехи и лешници;
4. Миещ резервоар за лешници и орехи;
5. Сепаратор със система за изсушаване и почистване;
6. Транспортна лента;
7. Конвейерни шнекове;
8. Сортировачна лента;
9. Хоризонтален елеватор (повдигач) с кофа;
10. Селектираща машина за черупкови плодове;
11. Вентилаторен сепаратор;
 

 Схема на пълния производствен процес

 

Прикачен комбайн за лешници и орехи: Прикачният комбайн работи благодарение на принципа на засмукване на продуктите (лешници, орехи и кестени) от земята. Машината се захранва от трактор с карданен вал, и на нея има монтирани 1 или 2 ръкави - гъвкави тръби, които се държат от оператори, които ги водят във редовете.През маркучите се засмукват продуктите и се предвижват камера, където той се отделя от по-тежки отпадъци.

 

Сушилни за орехи и лешници: Изсушаването се получава, чрез принудителна вентилация с горещ въздух, който топлообменника изпраща на вентилатор, който в същото време го избутва в тялото на сушилнята. Продуктът, непрекъснато се разбърква от централен винт .Когато степента на влажност на продукта е постигната, същият продукт се изважда, чрез гравитация, от долната част на сушилнята през затвора и се отдалечава от подходяща транспортна система.

 

Вентилатор за събаряне на орехи и лешници: Вентилаторите за събаряне на лешници, издухват продукцията в откоси или на земята, правейки по-лесно събирането на реколтата.
 

 

Миещ резервоар за лешници и орехи: Резервоарът за изплакване позволява селектирането на черупчестите плодове след прибиране на реколтата от примеси като камъни, остатъци от пясък и т.н., благодарение на пречистващата водна система.
 


 

Сепаратор със система за изсушаване и почистване: Сепараторът за камъни се използва за направата на сухия избор на лешници или закръглени ядки от примеси като малки клонки, празни продукти, пясък, листа и т.н. Продуктите могат да се зареждат от конвейерна лента и / или асансьорна кофа, вентилаторния сепаратор прави на първото почистване на продукт, като премахва най-леките примеси.


Селектираща машина за черупкови плодове: Калибриращата машина е снабдена с подходящи цилиндрични калибриращи мрежи, които подбират продукта, който след това се насочва от бункери в торби или кошчета. Тя е моторизирана по автономен начин и енергията на захранване е електрическа.
 

Вентилаторен сепаратор: Вентилаторният сепаратор се използва за селекцията на плодовете от черупките, реколтата примеси (празни продукти, пясък, листа или други примеси). Потокът въздух, генериран от вентилатора, отделя продуктите от примесите, които са се смесели с него, в зависимост от специфичното тегло.

 

Допълнителна информация за машините и моделите, предлагани от СД ДРАГАНОВИ, може да видите тук: www.draganovi.bg

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!