Офис в помощ на овцевъди и козевъди се очаква да отвори врати до края на този месец във Велико Търново, научи Фермер.БГ.
 
 
Инициативата, за която Фермер.БГ вече писа, е на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). Експерти ще консултират животновъдите, членове на асоциацията. 
 
Целта е да се подпомогне и най-вече улесни дейността на стопаните.  
 
“В началото на тази година ще заработят офиси в общо 13 области. В тях ще бъдат назначени експерти и счетоводители, които безплатно ще оказват нужното съдействие на фермерите при попълване на техните заявления за субсидиране, дневници, хуманно отношение и осигуровки”, обясниха от НОКА.
 
Очаква се скоро подобни офиси да заработят и в Стара Загора, Пловдив, Бургас, Добрич, Шумен, Варна, Разград, Търговище, Враца, Пазарджик, Хасково и Плевен.
 
Освен, че стопаните ще бъдат консултирани по различни теми, експертите ще съдействат на животновъдите за правилното подаване на документи за субсидии и ще ги информират за предстоящи приеми и срокове.
  
А в последствие овцевъди и козевъди ще бъдат консултирани и в Кърджали, Монтана, Видин, Ямбол, Сливен, Благоевград, Кюстендил, Перник и Силистра.