Успешната зърнена реколта зависи от много фактори - климат, сеитба, торене и редица агротехнически мероприятия и продължителен труд от страна на всеки земеделец. И когато дойде време за прибиране на реколтата - тук не трябва да има компромиси, защото посятото трябва да бъде ожънато ползотворно, качествено и без загуби. Именно в тази насока е разработена новата серия роторни комбайни CASE IH Axial Flow 250, която съчетава дългогодишните традиции с иновационните технологии.
 

Мощност за големи площи и богата жътва

Новата серия комбайни CASE IH Axial Flow 250 включва 3 модела - 7250, 8250 и 9250 с максимална мощност съответно: 498, 571 и 634 к.с., доставена от 6 цилиндрови двигатели FPT Cursor с Power Boost система за допълнителна мощност и AdBluе, за повече икономия на гориво и опазване на околната среда. 
 
Новата автоматизирана система AFS Harvest Command предлага опция за интелигентна жътва, която увеличава продуктивността, а повишения капацитет на повдигане, на наклонената камера могат да издържат на по-широки хедери за слята повърхност с работна ширина до 13,5 метра и до 18 редови адаптери за жътва на слънчоглед и царевица.
 
 

Нова хидростатична трансмисия за по-лесно управление

Новата серия комбайни Axial Flow 250 е оборудвана с двустепенна трансмисия, която има режим “работа” и режим “транспорт”. По този начин не се налага спиране за превключване, особено в случаите на работа в наклон. Трансмисията се управлява чрез многофункционален регулатор на скоростта на ръкохватката, който поддържа зададената скорост в променящите се условия по време на жътва. Максималните съответни скорости в диапазон 1 и диапазон 2 са до 18 км/ч и до 40 км/ч, като по желание операторът може да зададе избрани максимални стойности за двата диапазона. Новата трансмисия включва и подобрен блокаж на диференциала и система за охлаждане, в случаите при работа в силно неравни и натоварени терени.
 
 

Подобрена система за приемане, очистване и работа на ротора

Наклонената камера при новата серия комбайни има електро-хидравличен реверс и опция за система за улавяне на камъни. Роторната система при Axial Flow 250 вече е още по-ефективна благодарение на автоматизираната система AFS Harvest Command, която освен стандартните ръчни настройки и управление - дава възможност на оператора за автоматизиран контрол и достигане на отлична прецизност на почистването на зърното при запазване на оптимална скорост на работа и минимално натоварване на двигателя. На лице е електрическо настройване на лопатите в кафеза ротора и автоматично управление на вентилатора. Освен това, люлката на почистващата система, включваща сита и вентилатор, е саморегулираща се, при странични наклони до 12%. Камерата за качеството на зърното от своя страна отчита количеството материал различен от зърно, както и начупени и напукани зърна по време на транспортирането им към бункера. Тези параметри след това се използват за оптимизация на автоматичните настройки за овършаване и отсяване.
 

Допълнителни опции при системата за нарязване на слама 

С мисъл и съобразяване за следващата реколта и начинът на почвообработка и бъдеща сеитба, вградената сечка може да се използва за нарязване, когато е активна или за трансфериране на материала, при работа на откос. Възможни са четири различни режима на работа: стандартно нарязване, разпределяне на по-дълга слама и правене на откос, със или без плява. Сламата от ротора и плявата от почистващата система се миксират и разпределят равномерно, независимо от системата която се ползва. Независимо кой режим е избран, бързо и лесно може  да се превключи от нарязване към откос от кабината на комбайна, чрез монитора AFS 700 Pro.
 
Още основни акценти за моделите Axial Flow 7250 / 8250 / 9250 :
Обем на бункера за зърно - 11 100 л. / 14 400 л. / 14 400 л.
Скорост на разтоварване от шнека: 141 л/сек. / 141 л/сек. / 159 л/сек.
Обща площ на отсяване под обдухване: 6.5 м2
 

Прецизна жътва с AFS Connect 

Фабричната телеметрия AFS Connect, позволява двупосочен трансфер на файлове между комбайна и офис компютър чрез уеб портал. Всички комбайни от новата серия са предварително оборудвани и имат антени за получаване на необходимите данни чрез модем. Когато комбайнът е поръчан с телематика, той ще бъде оборудван с модем. Всичко, което се изисква за пълната версия на телематиката, е код за отключване. Модемът се инициализира от фабриката, докато абонаментът трябва да бъде закупен от местния дилър.
 
Комбайните Case IH от новата за 2019-а година серия 250  Axial-Flow предлагат значителни подобрения в технологиите, дълготрайността и производителността. В същото време те запазват лесния стил на работа и гарантират отлично прибиране на реколтатта - със здрави зърна, на практика без загуби.
 
За повече информация и технически спецификации свързани с новата серия комбайни CASE IH Axial Flow 250, можете да се свържете с  Тайтън Машинъри България на: кратък номер: *4040 ; [email protected]; https://titanmachinery.bg/