От 2 до 4 октомври в Клермон Феран, Франция ще се проведе най-голямото европейско изложение за професионалисти „На върха на животновъдството“. Около петдесет български животновъди, научни работници и инвеститори ще посетят изложението, съобщи Мила Александрова от Българо-френската стопанска асоциация.

Изложението всяка година събира над 1250 изложители и 80 000 посетители – професионалисти в животновъдството в изложбените зали на Клермон Феран. Градът е разположен в подножието на Централния Масив, родното място на водещите месодайни породи говеда в света Лимузен, Салерс, Обрак, Шароле и Блонд д'Акитен. Тук е и Рокфор, царството на овца № 1 – Лакон. В непосредствена близост чуждестранните посетители могат да видят ферми, депа, мандри, да обменят опит с френските си колеги.



На изложението са представени последните световни иновации в областта на животновъдството, оборудване, машини, техника, консумативи за ветеринарите. Повече от 2 000 екземпляра от водещите породи в света ще дефилират на конкурсите. Ще бъдат представени 1300 говеда, 400 овце, 300 коне или 22 породи говеда за мляко и месо, 26 породи овце, 21 породи коне. Тази година в рамките на изложението ще се проведат националните конкурси на породите Салерс и Монбелиард.

Изложението „На върха на животновъдството“ се провежда на площ от 170 000 кв. м.




© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!