Земеделските министри на Европейския съюз се събират на заседание на 14 и 15 март в Брюксел, на което се очаква да се вземат решения за прилагане на нови мерки за подпомагане на млечния сектор в Европа. Това обяви на БАТА Агро пролет 2016 земеделският министър Десислава Танева, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Всички държави-членки до края на месец февруари са подали своите предложения за подпомагане, като едно от тях е подкрепата да се разпределя не между страни, които увеличават производството си, защото по този начин няма как да се възстановят нормалните търговски баланси, посочи Танева.  
От взетото европейско решение, ние ще вземем и съответните национални решения, за да може това, което е възможно като инструментариум да се приложи за подкрепа там, където положението е най-тежко, каза земеделският министър. 
 
Танева обяви още, че в последната седмица на месец март ще се проведе заседание на националния консултативен съвет по животновъдството, на който ще бъдат обсъдени решенията, взети за сектор мляко по време на европейския съвет по земеделие.