Италианските торачки AGREX са перфектната комбинация в съотношение цена, надеждност и качествена работа. Те се произвеждат в няколко серии в зависимост от обем, работна ширина и последно, но не на последно място, цена.
 
Торачките AGREX от серия TVX/BS са предназначени предимно за малки и средни стопанства – атрактивното им ценово равнище ги прави достъпни за абсолютно всеки фермер на пазара от най-малкия до най-големия.
 
 
Предлагат се серийно във варианти 850, 1175 и 1500 литра и в комбинация с един или два двойно действащи цилиндъра за контрол на потока на торта. Работната им ширина е от 12 до 24 м.
 
Торачките AGREX от серия FERTI са предназначени за високо ефективно торене на големи площи и могат да бъдат навесни и прикачни.
 
 
Основният бункер е с обем 1500 л и към него във всеки един момент могат да се поставят различни надстройки като максималният обем достига до 3200 л.
 
Като част от стандартната окомплектовка заедно с торачките се доставят таблици и диаграми на разхвърлянето, което позволява на оператора да регулира много точно и прецизно нормата при избраната от него работна ширина от 12 до 36 м. 
 
 
За избягване на раздробяването на тора и оптимизиране пускането му на диска на торачките се използват свръх бавно въртящи се бъркалки. За удобство на оператора при оглед е монтирана стълба. Всички компоненти, които се намират в контакт с торовете, са изпълнени от неръждаема стомана, а останалите са боядисани по технология, осигуряваща висока устойчивост на корозия. 
 
Регулирането на нормата може да бъде ръчно или с компютър, който поддържа нормата на разпръскване една и съща, независимо от скоростта на движение.
 

НОВО: Торачки AGREX с претегляща система

Торачките от този модел разполагат с интегрирана претегляща система, която е вградена на двойна рама. Нормата на торене се поддържа от компютър.
 
 
Предимства:
 
- Операторът във всеки момент знае точно колко тор остава и за каква площ;
 
- Претеглянето се извършва on-line и ако е необходимо автоматично се внася корекция на компютъра на всеки 30 секунди;
 
- Нормата на торене се запазва една и съща, независимо от скоростта и спецификата на торовете;
 
- При зареждане на торачката с тор не е необходимо да се задава ръчно на компютъра количеството тор, тъй като системата автоматично го претегля;
 
- Опционално тe могат да бъдат оборудвани със система за интегрирана комуникация чрез протокол ISOBUS 11783 - за комуникация на торачката с интегрираният контролен дисплей на съответния ISOBUS подготвен трактор;
 
Автономно задвижване на двата отделни диска;
 
- Автоматичен секционен контрол на до 12 секции - при потенциално презастъпване;
 
-  Възможност за прецизно полагане на тор спрямо предварително заредени карти с  почвени проби на конкретния парцел.
 
 
Официален представител на AGREX за българския пазар е фирма „Агро Бул Сервиз“ ООД.
 
Повече за портфолиото на компанията можете да научите на телефони