Ваксината за заболяването Син език трябва да бъде направена до месец февруари 2015 г. За това настояват в официална декларация от Националното браншово сдружение на млеко и месопроизводителите с председател Танчо Колев. 
[news]
В декларацията, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, животновъдите настояват в най-кратки срокове да се вземат решения по отношение на защитна изкупна цена на суровото мляко както и създаване на законови мерки за засилване на контрола на вносните млечни и месни продукти. От Сдружението искат още изплащане на помощ de minimis за животни до края на месец април 2015 г., както и преразглеждане на обявените от МЗХ ставки за обвързана подкрепа за 2015 година.
 
С декларацията си животновъдите настояват за среща с министър председателя Бойко Борисов и обявяват национален протест на 4 февруари пред сградата на Министерския съвет.
 
"Нормално ли е при наличието на всички дадености, ние да нямаме животновъдство и в условията на възникнала и задълбочаваща се продоволствена криза, ние да оставим държавата без животни, без животновъдна продукция, без резервен хранителен държавен ресурс?", питат в декларацията си млеко и месопроизводителите.
 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!