След като животновъди сигнализираха, че според тях ваксините, които се поставят на животните водят до проблеми, Фермер.БГ пропита читателите си Доволни ли сте от ваксинацията на БАБХ?
 
Над 200 души отговориха на въпросите. Като цяло 11% посочват, че са доволни от ваксините за повече от едно от заболяванията нодуларен дерматит, син език, антракс и туберкулоза.  От друга страна 43,58 на сто посочват, че са недоволни от ваксините за повече от едно от изброените заболявания. 
 
Ваксината против нодуларен дерматит води и в двете категории вот – позитивен и отрицателен. Недоволните от тази ваксина са 16,51%, а одобряващите ваксината са 8,72 процента
 
Ваксината срещу син език има почти равен брой проценти и в двете направления – 6,88% смятат, че тя върши работа, докато 6,42% я отчитат като неполезна. 
 
Имунизацията срещу антракс е полезна за 1,38 на сто от респондентите, а 0,46% отбелязват недоволство от нея. 
Ваксината срещу бруцелоза е одобрявана от 1,83 процента от отговорилите на анкетата, а 0,46 процента смятат, че не върши работа. 
Ваксината срещу туберкулоза не е събрали нито един положителен вот, докато 2,75 процента от читателите на сайта, отговорили на анкетата посочват, че не са доволни от нея. 
 
От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) посочиха пред Фермер.БГ, че проблемите на животновъдите не са свързани с ваксините.
 
 
„При ваксиниране на животни е възможно да се проявят странични ефекти. За отчитането им има изготвена процедура, с която са запознати всички ветеринарни лекари – регистрирани (частнопрактикуващи) и официални (държавни). Отделни сигнали от фермери за спад в млеконадоя и продуктивните качества на говедата, както и за аборти са получавани, но много след извършване на ваксинацията (няколко месеца след това). Всички тези „сигнали“ не са документирани съгласно изискванията и няма как да се свържат с ваксинацията.“, отчитат от агенцията.