• Комбинацията от 3 активни вещества с доказан противошироколистен ефект;
  • Усъвършенствана LQM® течна ОД формулация;
  • По-бързо и по-дълготрайно поемане на работния разтвор от плевелите;
  • Гъвкавост при избора на доза и момент на приложение;
  • По-малка зависимост от ниските температури, времето, обема на пръскачката и вида на дюзите;
  • Висока ефикасност независимо от етапа на развитие на плевелите и/или нивото на плътност по време на третирането;
  • Добър физически, химически и биологично съвместим профил.


Борбата с плевелите е една от сериозните задачи, с които фермерите трябва да се справят. 

Формулиран по иновативна технология, Триофлекс™ LQM® е хербицид, който е безпощаден срещу най-важните широколистни плевели при всички житни култури, в т.ч. лепка, паламида, метличина, теменужка, мак, самосевка от конвенционален и технологичен слънчоглед и рапица, самосевка от кориандър и др.

Как става това? 

Триофлекс™ LQM® съдържа три активни вещества с два различни начина на действие, като по този начин се постига по-висок контрол и силна антирезистентна стратегия.

Метсулфурон метил и тифенсулфурон метил са два сулфонилурейни хербицида, които се поемат предимно от листата на растението, придвижват се бързо до върховете на нарастване и спират процесите на делене.

Флуроксипир нарушава правилния растеж на тъканите и потиска деленето и образуването на нови клетки. Характерно е бързото му действие – симптомите са видими до 48 часа след третиране.

Активното вещество метсулфурон-метил засилва действието на флуроксипир и така допринася за постигането на отличен контрол на важните плевели в ранни фази от тяхното развитие и в най-ниската препоръчителна доза. 

Количеството метсулфурон-метил е така изчислено, че да може едновременно да засили ефикасността без да има последействие върху следващите култури. 

LQM® технологията

За отличния ефект върху плевелите допринася и модерната течна формулация на продукта, базирана на уникална по рода си LQM® технология, което изключва необходимостта да бъдат използвани прилепители.

Благодарение на подобрената LQM® Технология ефикасността на Триофлекс™ LQM® не се влияе от: 
- ниските температури;
- количеството на работния разтвор и от размера на дюзите;
- фенофазата на културата и от степента на заплевеляване. 

LQM® технологията помага за засилване на хербицидния ефект и намаляване на загубите при третиране. 

LQM® технологията подпомага оформянето на оптимално голяма капка, задържане на работния разтвор върху листата на плевела, поддържане на свойствата на работния разтвор, ефективното му поемане от плевелните листа и придвижването му към уязвимите точки.

Още 15 минути след третирането над 50% от количеството флуроксипир е поето от плевелите, докато сулфонилуреите се поемат постепенно. 

Уникалната LQM® формулация позволява бързо поемане на работния разтвор от плевелите и гарантира сигурен контол дори при паднал дъжд 30 минути след третирането. 

Дозиране 

Дозата на Триофлекс™ LQM® може да бъде адаптирана в зависимост от видовия състав и фаза на развитие на плевелите, както и от фазата на културата. 

Минималната доза на приложение е 50 мл/дка, като при тази доза продуктът показва отлична ефикасност при контрола на важни плевели като здравец, лепка, лайка, паламида, див мак, овчарска торбичка, синап и др.

Ефикасността на Триофлекс™ LQM® се запазва дори при късно приложение в житните култури, но фермерите следва да знаят, че колкото по-прераснали са плевелите, толкова по-труден е техният контрол. 

За постигане на максимален контрол на метличина, росопас и прераснала лепка до 20-30 см. се препоръчва използване на по-висока доза от 75-100 мл/дка. 

Най-висок контрол при използване на дозата от 50 мл/дка се постига, когато третирането се извърши в ранни фази от развитието на културата - от братене до втори стъблен възел (BBCH20-32). 

Триофлекс™ LQM® показва високо ниво на гъвкавост на дозата при контрол на видове лайка, врабчови чревца, поветицовидно фасулче и самосевки конвенционална рапица и при третиране с 50 мл/дка се постига много добър контрол. 

Съвет: Плътността на плевелите и фазата на тяхното развитие винаги трябва да се взимат предвид при определяне на подходящата доза.

LQM® Технологията пренася контрола на плевелите на съвсем ново ниво, като допринася за по-качественото, по-бързото и по-дълготрайно поемане на работния разтвор от плевелите, което дава възможност да се използва целият потенциал на действие на продукта. 

Триофлекс™ LQM® е високо селективен към културата и може да се прилага, както при посеви за производство на зърно, така и при такива за семепроизводство. Разрешава се и за употреба при посеви с пивоварен ечемик.

За повече информация, посетете сайта на „ФМС Агро България” [email protected] или се обадете на телефон 02 818 56 56