Обществената поръчка на МЗХ за закупуване на луксозни автомобили, всеки от които на стойност около 200 хиляди лева за четири държавни горски предприятия продължава да буни духовете. По време на заседанието на Народното събрание днес председателят на парламента Цецка Цачева отстрани от пленарна зала независимия народен представител Георги Кадиев, съобщи Фокус. До отстраняването се стигна, след като Кадиев се обърна към министър Танева в нарушение на поисканата по-рано от него процедура по начина на водене.
[news]
В реплика към министър Десислава Танева Кадиев посочи, че неин съученик е спечелил търг за доставка на джипове за горско стопанство. Депутатът каза това под формата на въпрос как бъдещият министър на правосъдието Екатерина Захариев, ще се бори с корупцията по високите етажи на властта. „Тази седмица имаше три корупционни скандала. Единият скандал стои в ляво. Министърът на земеделието Десислава Танева, чиито съученик е единственият човек, който е участвал в обществените поръчки за закупуване на джипове за над 200 хил. лв. Как ще накарате министър Танева да си подаде оставката?“ 
 
В отговор на изказването на народния представител Георги Кадиев, който призова министър Танева да си подаде оставката заради съмнения за манипулирана обществена поръчка, министърът заяви: „Направете си труда да проверите останалите обществени поръчки, на които е възложител МЗХ и ще видите колко милиони левове са спестени през тази година, с които в момента разплаща задължения, с които влязохме в мандат. Първо министерство на земеделието и храните не е възложител на тези две обществени поръчки. Да, има две такива от държавни горски предприятия, които са правени и по вашия мандат, а спечелилият е същото лице, което е предоставило този джип”, посочи министър Танева.

Тя призова да бъдат да бъдат проверени останалите обществени поръчки, на които възложител е МЗХ. „Ще видите за колко милиони левове става въпрос, които са спестени тази година”, посочи Министър Танева. „Когато говорим, г-н Кадиев, трябва да гледаме фактите, а не това което искаме да гледаме. Драмата не е ли за съвсем друга обществена поръчка обявена от горските стопанства, в които цената е 30% по-ниска от тази по време на вашия мандат”, допълни още тя.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!