HL-TopMix е организатор на Първата Академия за фермери в България, която ще се проведе в периода 4 - 7 април 2016 г. в гр. Сливен. Събитието е плод на съвместните усилия на DLG – Германско Земеделско Общество, Националния съюз на говедовъдите в България и HL-TopMix.

"Вярваме, че фермерите, които се трудят, за да превърнат стопанствата си в печеливш бизнес, заслужават да бъдат подпомогнати и да им бъде обърнато внимание. Нашите продукти са високотехнологични и иновативни, ориентирани са към осигуряване на пълноценно и здравословно хранене на високопродуктивни животни. Дългогодишният опит, който има нашият партньор в Германия HL Hamburger Leistungsfutter, вече 138 години, ни дава възможност да прилагаме най-новите въведения в храненето и да предоставяме на стопаните експертна помощ за добро отглеждане. Нашата цел е чрез производството на мащабна гама от продукти да направим немското качество достъпно за българския фермер.  Допълнителните познания в областта на храненето на животните и ефективното управление на фермата ще дадат възможност на родните животновъди да бъдат по-успешни в своя бизнес.“, коментираха от HL-TopMix.
 
Лидерът на пазара инвестира в създаването на Академия за фермери и участва активно в осъществяването на първото пилотно издание. Това е специално конструирана програма, в която знанието и уменията могат да бъдат директно приложени във фермата и стопанствата – показва трансформирането на бизнес практиките в практическо ноу-хау (know-how).
 
Идеята е плод на съвместните усилия и труд на Българо-немската работна група на Министерствата на Земеделието на България и Германия.  Събитието е идейно изградено на принципа за обмен на опит. Така над 20 български говедовъди ще имат възможност да почерпят опит от немски експерти в областта на управлението на фермите и млечното говедовъдство. В периода на провеждане на Академията има предвидена, както презентационна, така и практическа част с упражнения и демонстрации, посещения във ферми, групови занимания. Участниците в първата по рода си Академия в сферата на агро сектора ще получат и  DLG-сертификат. Сред инструкторите на първото издание на Академията ще бъде самият Улрих Веструп (Ulrich Westrup), Вицепрезидент на DLG. Той е управител на стадо (600 крави, с млеконадой  11.900 кг /крава на година) и собственик на ферма (713 ха земя) в долна Саксония, Германия.
 
Допълнителна информация за активностите на Академията можете да получите от:
 
Албена Мирчева – HL-TopMix, тел. 0887330696, e-mail: [email protected]
 
Медиен партньор на Първата Академия за фермери в България е Фермер.БГ