Техника за сеитба, растителна защита, почвообработка, ремаркета за превоз на зърно и много други. Това показаха от компанията АГРОТРОН-М на мащабния си щанд от 1200 кв. м площ тази година на международното изложение АГРА 2023. 

“На панаира участваме с 8 бранда, от които HORSCH е с най-голямо портфолио на нашето изложение. Следван от OLIMAC, STRAUTMANN, ROMSAN, ERMO и GÜTTLER”, обясни Айхан Хюсеин, търговски представител в АГРОТРОН-М.

Посетителите имаха възможност да видят и универсални мулчери и шредери на словенската компания TEHNOS. 

Акцент на щанда на АГРОТРОН-М бяха сеялките на германския гигант HORSCH. 

“Имаме 8 броя различни видове сеялки на панаира, които са за различните видове сеитби - за пролетна, есенна, директна, полудиректна”, разказа още Айхан Хюсеин.  

Гостите на изложението имаха възможност да разгледат отблизо една жива легенда - сеялките Maestro

“Мога да кажа, че това е най-доказаната машина на пазара на марката HORSCH. Повече от 10 години се произвежда. В момента е осъвършенствана много и е една от топ моделите на марката в България. Имаме различни видове сеялки като навесни, прикачни, с торовнасяне, без торовнасяне. Много различни модели, които отговарят на нуждите на пазара”, обърна внимание Айхан Хюсеин. 

Новата сеялка HORSCH Pronto 6DC ни бе представена от Николас Иванов, търговски представител на АГРОТРОН-М за региона на Стара Загора. 

“Тя е в нова конфигурация от 3 до 6 м. нов модел. Цялата рама е усилена. Всеки един от хидравличните цилиндри е с по-голям диаметър и също е усилен. Разполагаме вече с ново решение за полустраничното едностранно изключване на машината. Съответно имаме вече два мотора на самия дозатор. 

Дозаторът е разделен на две - левият мотор отговаря за лявата половина на машината, а десният - за дясната. Така при застъпване спира съответният мотор, за която страна е нужно, за да не презастъпи сеялката и да не презасява. 
Други новости по машината са, че вентилаторът преди беше долу, а сега е изнесен на най-високата точка в бункера. Защитен е от всякакъв вид чужди тела и прах. 

Друга новост е, че цолажът на притъпкващите гуми на валяка от 16 цола вече са 17. Това е най-вече заради новите наредби в Европа заради спирачната система за оборудване на машината. Част от другите новости са изцяло нов софтуер, също така обемът на бункера е увеличен от 3500 л на 4000 л при 6-метрова с единичен бункер. При двоен бункер имаме вече решение за затваряне само на едното крило при зареждане, което доста ще подобри работата на полето и ще има доста по-голямо удобство за зареждане”, обясни Иванов.

За хедерите за прибиране на редови култури на OLIMAC DRAGO 2, OLIMAC DRAGO GT, които са в широк спектър на приложение сплрямо брой редове от 4 до 24, ни разказа повече Алин Ахмедов, търговски представител за Североизточна България на АГРОТРОН-М

Той обясни, че хедерите са с разчилно междуредие, което може да отговори на почти всички технологии, които клиентите на компанията биха приложили в стопанството си. 

“Хедерът OLIMAC DRAGO GT, който е  предназначен основно за прибиране на царевица,  е оборудван с двойна сечка и с най-дългите изтеглящи валове с автоматично регулиране на пластините спрямо дебелината на стъблото, което е предпоставка за минимални загуби и бих казал нулеви загуби при прибирането на реколтата от царевица. И е с редукторно задвижване, което изисква много малка мощност на комбайна, който би се прикачил към хедера”, обясни експертът. 

Алин Ахмедов разказа и за хедера на OLIMAC DRAGO GOLD, който е предназначен за прибиране на слънчоглед. 

“Той е редови хедер с нулеви загуби, които може да имате вие във вашето стопанство при прибирането на реколтата”, подчерта Ахмедов. 

Drago Gold е оборудван с хипер-размерен шнек (Ø 500 мм, най-големият в сектора), позволяващ по-голяма скорост на движение напред и избягване на всички пречки и загуба на продукция. Благодарение на тази изключителна функция, ще използвате Вашия комбайн на най-високо ниво на производителност, също и при събиране на сухия продукт.


За повече информация се свържете с АГРОТРОН-М -: +359 601 67 138; +359 892 494 242; 

[email protected]www.agrotron.bg