Животновъди настояват за свикване на Консултативния съвет към Министерството на земеделието, съобщиха от Съюза на животновъдите в България. От там настояват да видят договор за поръчана ваксина за Син език и документ за извършено плащане по този договор. Животновъдите настояват да получат и актуална информация относно изплащането на  остатъка по националните доплащания за 2014 г. и задържаните суми от неразгледаните застъпвания. 

За спешно свикване на Консултативен съвет по животновъдство настояват и от Животновъдно сдружение “Стария Балкан”, СНЦ"ОРАПОБ" Калофер, “Национална асоциация на животновъдите в Република България”, “Регионална Животновъдна Асоциация – Сливен”, Бисер Чилингиров – “Национална овцевъдна асоциация”, Боряна Дочева - “Асоциация на млекопроизводителите Тракия Милк”, Танчо Петков Колев “Национално браншово сдружение на млеко и месопроизводителите” и “Национален съюз на говедовъдите в България”

По време на Консултативния съвет животновъдите настояват да бъдат обсъдени темите за обвързано подпомагане за схемите за животни под селекционен контрол; Доставка на ваксина против болеста "син език"; Договорите за ветеринарно обслужване и Де минимис.
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!