За четвърта поредна година фирма ЕкоДарпол беше част от програмата на Националния Агро Семинар, организиран от Национална асоциация на зърнопроизводителите. Поставяйки отново акцент върху органиката, управителят на фирмата Борислав Рангелов представи пред гостите на престижния форум новостите в портфолиото на фирмата. 

Изненади не липсваха, а екипът на компанията, който се разраства всяка година, посрещаше посетителите на най-пъстрия и атрактивен щанд.

ЕкоДарпол: Професионален подход към етерично-маслените култури

Ето акцентите от темите, които сподели пред екипа на Агри.БГ  управителят на фирмата, г-н Борислав Рангелов :

Нашата цел и кауза е да привлечем земеделските производители към идеята, че проблемите, които създаваме на природата и съответно на себе си, могат да бъдат решени с инструменти, дадени ни от същата тази природа. Ние вярваме в естествената сила на нашите продукти, които съдържат изцяло природни съставки. Вярваме в това, че те повишават плодородието на земята. Ние вярваме, че бъдещето е в органиката и ако искаме здрави почви, растения и хора, ако искаме да оставим „жива“ земя на децата си, то трябва да се доверим на органиката и на това, че тя работи.

За нас ЕкоДарпол не е просто търговски бранд, а ние не сме точно търговци.  Сериозна част от производството в Полша работи за българския пазар и сме щастливи, че с всяка следваща година все повече стопани се доверяват на нашите продукти.

Ефектът с на органиката е най-добър, когато тя се прилага редовно. Ние нямаме и капка съмнение в действието и ефекта на нашите продукти. Това, което искаме да убедим земеделците е, че почвата е един жив и много сложен организъм, който изисква грижа. Заливайки го с химия ние го тровим. Възстановяването му е много по-бавен процес от „разболяването“ му, поради което сме длъжни да търсим алтернатива на химичните продукти, при това веднага, не догодина, не утре. Сега. А ето, че ние имаме алтернатива, която действа дори по-добре от химията. Нашите продукти са решения за устойчив успех, решения за бъдеще. 

Както всяка година ЕкоДарпол се опитва да изпревари нуждите на земеделците, предлагайки им комплексни решения за подхранване, които са съобразени със съответните нужди и култури.

Сред най-новите ни продукти е Хумус Актив Старт – за третиране на семена. Той гарантира силен старт на културата, тъй като съдържа всички важни компоненти за добър старт на посевите: Макроелементи: N, P, K, CaO, MgO;  Микроелементите: Cu, Fe, Mn, Zn, B и Mo; Хуминови и Фулво киселини; Фитохормони: Гиберелин, Ауксин, Цитокинин; Активни аминокиселини; Спори на полезни микроорганизми, които осигуряват допълнителна защита на семената от някои почвени патогени.

Имаме и нови формулации при гранулираните органично – минерални NPK торове, разработени съответно за почви богати или бедни на калий или бедни на фосфор. Всички те съдържат  20% органична материя с високо съдържание на хуминови киселини, азот, два вида фосфор (бързо усвоим и бавно усвоим) и два вида калий : Калиев бикарбонат (К2СО3) и Калиев сулфат ( K2SO4 ). Само формулацията за богати на калий почви съответно не съдържа допълнително калий.

Имаме и подобрена формула на Plonoсhron Complete –  В състава на продукта има двата типа калий – Калиев бикарбонат ( К2СО3 ) и Калиев сулфат ( K2SO4 ), като от практиката се знае, че калиевият бикарбонат ( К2СО3 ) има и фунгициден ефект. “
 
Главният агроном на ЕкоДарпол, г-н Асен Пеев съобщи още една новина за фирмата и клиентите ѝ:

От тази година, чрез нашето дъщерно дружество Green Ground, ставаме представители за България на световния топ бранд SQM. SQM е световният лидер на пазара в производството на калиев нитрат с естествен произход, с най-нисък въглероден отпечатък, без хлор и със 100% разтворимост във вода, което позволява по-рационално използване на водата за приложения за торене, повишава качеството и добива на разнообразни култури.”

Запознайте с цялата продуктова гама на ЕкоДарпол и ползите от всеки отделен продукт във видеото.