Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на енергетиката Теменужка Петкова са министрите отличници на кабинета във финансов аспект. Това коментира пред журналисти в парламента Менда Стоянова от ПГ на ГЕРБ във връзка с думите на министър-председателят Бойко Борисов, че ако министрите поискат допълнително пари трябва да го правят заедно с оставката си, съобщи Агенция Фокус.
[news]
Относно призива на премиера Бойко Борисов на вчерашното правителствено заседание Стоянова обясни, че в държавния бюджет за 2015 година парламентът е гласувал и е приел намаление на разходите за заплати за труд на всички министерства с 10% , както и на всички бюджетни организации. „Целта на това беше, че чрез натиска на бюджета и на лева всички министерства да направят своята реформа, да оптимизират своите администрации и разходи за тях“, обясни депутатът. По думите на Стоянова, едни министри го правят, а други не. 
 
„Тези, които не го правят в края на годината ще кажат - трябват ни допълнителни пари, за да платя заплатите за ноември или декември. Това им каза Бойко Борисов вчера. Няма да дават пари“, посочи тя и обясни, че ако те поискат пари накрая на годината ще си депозират оставката, защото не са си свършили работата. Менда Стоянова уточни, че военният министър не прави реформа за намаляване на разходите в администрацията. „Министрите отличници са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, те полагат усилия, макар че структурите им са големи “, заяви Стоянова.  

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!