Десислава Върбанова е от село Благово, Монтана. Там тя заедно със своето семейство отглежда крави и няколко биволици - общо 40 животни. Заедно със своя съпруг и с още трима души работна ръка успяват да се справят с производството и с реализирането на продукцията. Произвеждат всичко сами, а продукцията – кисело мляко, сирене, кашкавал и биволско кисело мляко, продават на фермерски пазари.
 
 
- Как започнахте да се занимавате с животновъдство?
- Аз отскоро се занимавам покрай мъжа ми. Той отдавна се занимава с животни. Това му харесва, а аз му помагам. Аз се занимавам основно с фермерските пазари и с направата на някои от продуктите.
 
- Кое е най-трудното във Вашата работа? 
- Най-трудно ни е намирането на работна ръка. И мисля, че навсякъде е така. 
 
- Вие продавате чрез директни продажби. Това ли е пътят за връзка с клиентите?
- Да. Ние сме производители. Държим да обясним за нашия продукт, да кажем как сме го направили. Така клиентът има по-голямо доверие в нас. Успяваме да реализираме почти цялата си продукция и сме доволни. 
 
- Давате на клиентите да опитват от Вашите продукти. Така ли успяхте да стигнете до тях, за да ви повярват, че това са истински храни?
- И така, и с постоянното качество на храната. Малка ни е фермата и нямаме капацитет за собствен магазин. Основно продаваме на фермерските пазари.
 
- Как виждате сектора след 5, а защо не и след 10 години?
- Какво да ви кажа, много е трудно. Много малко има помощ от държавата в това отношение. Това трябва да се промени. Ние получаваме субсидии само като животновъди, но не и за животни под селекционен контрол или по други мерки.