Основен акцент на щанда на Булагро Машини АД на изложението БАТА АГРО 2018 ще бъде премиерата на най-голямата самоходна пръскачка в света – новата HARDI RUBICON.
 
RUBICON бележи началото на нов клас самоходни пръскачки, предназначени да задоволят изискванията за производителност на големите фермери. Перфектното съчетание на капацитет и лекота на работа осигурява блестящо представяне, което прави ежедневното пръскане лесно и бързо.
 
Получете над 10 000 декара пръскани площи на ден, при това с по-добро приложение и при по-високи скорости на пръскане! Размерът на предно разположените алуминиеви крила на RUBICON е от 36 до 52 метра, капацитетът на резервоара от неръждаема стомана е 9000 л, а резервоарът за гориво побира 1 тон. RUBICON е задвижван от най-модерния двигател Cummins© QSL 9 Tier 4 Final с 380 к.с. (283kW), за да осигури мощност и надеждност, когато се нуждаете от тях. 
 
Двигателите Cummins са по-тихи, по-екологични и са лидер в предоставянето на мощност за хидростатични трансмисии. Пръскачката разполага с 3 режима на каране - Comfort/Normal/Power, и поддържа скорост до 55 км/ч в режим транспорт и 35 км/ч в режим пръскане. 
 
Клирънсът от 1,85 метра осигурява голям прозорец за пръскане, дори и в по-късни стадии на вегетация на растенията. Колеята на RUBICON може да се регулира в движение - от 3,0 метра до 4,0 метра. Интегрираното въздушно окачване осигурява по-добро шофиране и представяне. 
 
Друг модел на HARDI, който ще имате възможността да видите на изложението, е самоходната пръскачка ALPHA, която вече се предлага с увеличен капацитет на резервоара от 5100 литра. Крилата са трето поколение TWIN – най-добрата система за пръскане в света, която драстично намалява отвяването и спестява време и пари.
 
Кабината също е нова – ALPHA EVO CAB II, с 320 градуса неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за новата ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive
 
За първи път в България фермерите ще видят и новата дискова брана на PÖTTINGER – TERRADISC 10001 T – наистина впечатляваща машина, чиято световна премиера бе на изложението Агритехника в Хановер през ноември.
 
 
Работната й ширина е 10 метра, а транспортната – 3 метра. Притежава патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа и допълнителни два цилиндъра на двете й рамена, служещи за допълнителен натиск на двете секции, както и за сгъване в транспортно положение.
 
Работната дълбочина се регулира хидравлично, а по време на работен завой, браната се движи само на валяка. Останалата техника на австрийския производител, която ще бъде показана на изложението, включва плугове, механични и полудирекни сеялки, дискови брани, машини за косене и сеносъбирачи. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.
 
Новостите не свършват до тук. Датският лидер в производството на тороразпръскващи машини BOGBALLE  ще присъства с обновените си модели от серия М, които са с 500 литра по-голяма максимална товароподемност, разпръскват много по-голямо количество тор в минута – от 380 на 650 кг/мин, и вече предлагат променлива норма даже по продължение на работната ширина.
 
 
Друг австрийски бранд – Einböck, ще бъде представен със своите култиватори за слята повърхност, за редова обраротка, иглени и ротационни брани, незаменими за механична борба с плевелите и справяне с проблема „почвена кора“.
 
Посетителите ще видят още италианските прецизни пневматични сеялки за пролетни култури, балопреси и фолиращи машини на Mascar, продълбочители и редови култиватори Badalini, хедери за царевица и слънчоглед Dominoni, специализиран инвентар Falc - фрези, роторни брани и мулчери с работна ширина от 1300 до 6000 мм, трактори за овощарството и лозарството  с мощност 20 и 100 к.с. на Goldoni, телескопичните товарачи Schäffer Lader
 
Още за предлаганите машини можете да научите от сайта mashini.bulagro.bg