Представители на водещи институции в селскостопанския сектор ще се съберат утре във Велико Търново по повод Консултативния съвет по животновъдство.

 

"Самият факт, че министър Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен Фонд Земеделие, Румен Порожанов ще се срещнат с областните управители, е знак за важността на Консултативния съвет.", заяви пред Фермер.БГ, Бисер Чилингиров, Председател на Националната овцевъдна асоциация (НОА).

 

"Настояваме да имаме закон за браншовите организации и стратегия за животновъдството, но такава стратегия, която да не стои по рафтовете и да събира паяжини, а такава, която да се следва както Конституцията", категоричен бе Чилингиров. "Само изпълнението на една работеща стратегия за животновъдството и регламентирането на дейностите на неправителствените организации би спомогнало за развитието на бранша",  Председателят на НОА.

 

Консултативният съвет по животновъдството ще проведе изнесено заседание утре, 29-и септември 2015 г. (вторник) от 14:00 часа в Областната дирекция на ДФЗ – Велико Търново.


 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!