Интегрираната информационна система на БАБХ ще бъде оптимизирана. Това обяви на пресконференция в МЗХ зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Оптимизирането се налага, за да може системата да се използва като основен и надежден инструмент пред БАБХ, ДФЗ и ЕК при отчитане на популациите животни, ветеринарно-медицински мероприятия, Държавната профилактична програма (ДПП), програмите за надзор, уточни зам.-министър Димитров.  "Предвиждаме създаването на нов софтуерен продукт. Ще разработим електронно здравно досие на животните. Ще бъдат въведени във всички животновъдни обекти", посочи зам.-министърът.
 
Предвижда се при неизпълнение на ветеринарно-медицинските мероприятия и ДПП, Информационната система на БАБХ да оповестява в Държавен фонд Земеделие, че съответният фермер не е допустим за подпомагане, посочи зам.-министър Цветан Димитров.

Осигурявайки държавни помощи, директни плащания, преходна национална помощ – общо около 310 – 320 000 000 лева за сектор животновъдство, мисля, че фермерите би трябвало да могат да изпълнят всички ветеринарно-медицински изисквания, каза в заключение зам.-министър Димитров.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!