15 дни повече за кандидатстване по директните плащания не е достатъчно дълъг срок за биопроизводителите да приключат заявленията си. Това коментира пред Фермер.БГ Албена Симеонова, председател на Българска асоциация Биопродукти. От Асоциацията са поискали в официалното си становище до Земеделското министерство едномесечно удължаване на Кампанията. 
[news]
Биопроизводителите са най-ощетени при кандидатстването по директни плащания тази година, категорична е Симеонова: „Все още има бенефициенти по мярка 10 „Агроекология и климат“, които не са получили уведомителните си писма. Трябва да получим писма, че сме одобрени и тогава да отидем и да очертаем площите, защото може да се получат разлики в полетата и да връщаме получените субсидии за миналата година“, обясни Симеонова.
 
Проблеми има и при кандидатстването по мярка 11 на ПРСР – „не излизат правни основания: Не можем да си затворим заявленията за подпомагане – изместени полета, намалени полета, имаш собствено поле, но не е в правните основания, имаш договор за наем, но не е отразен... - това са само част от проблемите. Пълен батак е и при заявяването на пасища от животновъдите. Новата система е жива трагедия“, обобщи Албена Симеонова.