Животновъдите в Ловешко няма да участват в национална стачка на 24 март. Решението е взето във вторник по време на Областния консултативен съвет по животновъдство – Ловеч, съобщи за Фермер.БГ председателят му Йочко Йочев. 
 
По време на заседанието са разгледани и дискутирани проблемите, които са обсъждани на срещата в Стара Загора, а именно – контрол на мандрите относно вноса на суровини, мляко и продукти, контрол при вноса на агнешко месо. Стигнахме до решението, че протест няма да има, защото ще търсим диалог с МЗХ за решаване на проблемите, каза Йочев. 
 
Директорът на ОД „Земеделие“ в Ловеч инж. Димитър Николов съобщи: „Като резултат от проведеното заседание, консултативният съвет формулира решение за неучастие в обявената стачка за 24 март, а за излагане на проблемите и търсене на решението им по пътя на конструктивния диалог с институциите.“
 
В заседанието участвата Николай Маринов, директор на Главна дирекция Земеделие и регионална политика в МЗХ, представители на Областната дирекция на БАБХ – Ловеч и представители на ДФЗ за областта. 
 
По време на срещата стана ясно, че Земеделското министерство е инициирало среща между мандри, животновъди и рководството на МЗХ на 22-ри март (вторник) във Велико Търново. 
 
Срещата е предвидена два дни преди обявената от животновъдите национална стачка. Припомняме и исканията на бранша, обявени преди седмица в Стара Загора: Основното настояване на животновъдите е за контрол при вноса на млечни продукти и суровини при влизането им в страната, премахване на контрабандния внос, както и контрол на мандрите и това с какви суровини работят те.