Натрупаният опит и споделени мнения на клиенти, отглеждащи зеленчуци, лозя, овошки и полски култури, показват, че днес назрява необходимостта отглеждането на селскостопански култури да става по интензивен път. В производствения процес се вкарват нови технологии, които намаляват себестойността на крайния продукт, а автоматизацията на производството е неизбежна и поради липсата на работна ръка. 

Необходимите операции за производство на земеделски култури трябва да стават за по-кратко време, тъй като климатичният процес, в който може за оптимално време да има и висока ефективност на пръскане, става все по-малък.

Разумната производителност на дроновете позволява за кратко време да се обработят площи, които не са удобни за работа със стандартните навесни и прикачни пръскачки, особено ако парцелът е с неправилна форма.

Благодарение на земеделските дронове сега е възможно културите да се пръскат с много по-голяма прецизност в сравнение с пръскането с трактори. В рамките само на 24 часа дронът е в състояние да обработи 1200 дка. 

Иновативната технология за пръскане с дронове е помощник на земеделците в борбата с болести, плевели и вредители. Успешно се справя с разпространението на пестициди и торове. Позволява в оптималния момент на развитие на културата, за бързо и кратко време да бъдат предотвратени заболявания по нея.

Обработката с помощта на дрон позволява качествено да се обработват растения с всякаква височина. Това е особено ефективно в случаите, когато клирънсът на самоходната пръскачка не позволява обработване на растения по-високи от 2 метра. С помощта на нашата машина можете също много успешно да обработвате храсти, градини и гори.

Операторът, управляващ дрона, е на достатъчно разстояние от машината – това елиминира случаи на отравяне и неблагоприятни ефекти на препарата върху човешкото тяло! Това е особено опасно при работа с летливи химикали, както се случва например с оператора на колесна техника, който е постоянно в зоната за обработка.

Третирането на растенията от въздуха позволява да се работи в полето при висока влажност, когато колесните машини се затрудняват. А в случай на пролетна полева работа, когато в полетата все още има остатъци от сняг, използването на дрон позволява да се пръска 7-15 дни по-рано от обикновено!

Колесната техника, работейки по полето през целия сезон, унищожава голямо количество полезна площ. Например при засяване на широколистни култури (царевица, слънчоглед) това се явява 2-3% от площта, при зърнени – 3-5%, а при други култури, като соя, рапица и горчица, загубите могат да достигнат 10% от посевите! В такива случаи обработката с дрон ще бъде незаменим помощник и може значително да увеличи бъдещите добиви от хектар!

 

Повече информация може да получите от Меркурий Агро и Ко на техния сайт и на телефон 089708916