Светът се променя. Все повече хора прибягват до онлайн услуги дори в здравеопазването, защото пести време. Особено когато живееш или работиш извън градска среда и нямаш възможност за посещение на място.

С настъпването на пандемията от COVID-19 у нас все повече хора търсят медицински специалист онлайн. Над 30 000 души са се възползвали от възможността на платформата Healee да получат здравни грижи, без да излизат от дома си, чрез телемедицина.

Само за последните два месеца прегледите са 10 пъти повече от обикновено, сочи статистика на Healee , най-голямата платформа за телемедицина в България.

Предствяме ви един надежден метод за медицинска консултация онлайн, от разстояние, много подходяща и за фермерите, чиято специфика на труд е извънградска и ангажираща цялото им време.

Запознайте се с телемедицината и оптимизирайте ежедневието си

Телемедицината е медицина, практикувана от разстояние. Чрез нея се оказва квалифицирана медицинска помощ на всяко място и по всяко време. Основните задачи на телемедицината са:

•   профилактично медицинско обслужване;
•   по-ниска цена на медицинските услуги;
•   обслужване на отдалечени обекти, което води до отстраняване на изолацията;
•   по-добро ниво на медицинско обслужване.

У нас вече работи безплатното приложение Healee, което дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. 

Платформата позволява да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за преглед, да се изпращат лабораторни резултати. Пациентите могат да споделят детайли за състоянието си, както и всичко нужно за комуникация - чат, снимки, аудио файлове, аудио и видео обаждане и др.

През последните месеци лекарите също проявяват огромен интерес към Healee. Регистрираните медици вече са близо 1000. 

Те са от всички специалности, като най-търсени в последните седмици са психиатрия, обща медицина, педиатрия, дерматология, акушерство и гинекология, УНГ, хомеопатия. 

Приложението може да бъде свалено на телефон или таблет от Google play и App store, както и да се използва онлайн на сайта www.healee.com.

Три начина да използвате Healee като пациент

Пациентите могат да намерят своя лекар или да изберат друг специалист и да стартират онлайн консултация с него - чрез съобщения, видео или аудио разговор.  Неalee дава възможност и за запитвания към подбран екип от лекари. Пациентите описват проблема си, като може да добавят снимки и медицинска документация, след което получават отговор от някой от лекарите в гарантиран срок.

Приложението разполага и със специален Healee Chatbot, който чрез чат дава кратка информация какво би могло да бъде заболяването и към кой лекар може да се обърнете за онлайн консултация - бързо, лесно и без неясни въпроси. 

Приложението е безплатно за потребители и лекари от България - пациентите заплащат единствено на лекарите прегледите и услугите, които ползват.

В някои случаи чрез Healee лекарите предлагат по-ниски цени на консултациите си, отколкото в кабинет. Причината е, че приложението им пести средства за поддържане на приемен кабинет. 

Всяка лична информация, която се предоставя чрез Healee, е напълно защитена. Същото важи и за плащанията през приложението – те се извършват с карта, Paypal или Epay. 

Стъпка напред в развитието на здравната система

Според лекарите, регистрирани в приложението, най-голямото предимство е, че в сегашната ситуация това е най-сигурният начин да практикуват професията си и да продължат да лекуват пациентите си, без да излагат на риск нито тях, нито себе си.

За голяма част от специалностите, когато не се налага физически преглед, това е облекчение, тъй като по този начин не се натоварва здравната система - няма нужда да се пълнят лечебните заведения, да се създават опашки пред кабинетите, да чакаш с дни за свободен час. Ако има възможност, лекарят ще ти помогне и в извънработно време.

Най-голямото ни предимство е, че можем да свържем пациенти и лекари независимо от населеното място, където живеят.

Основатели на Healee са Христо Косев и Йосиф Дишлиев - професионалисти, които обединяват дългогодишен опит в компютърните технологии и дигиталното здравеопазване.

Голяма част от лекарите, които ползват Healee, са изявени имена в своята специалност, с публикации в български и чужди специализирани издания и дипломи от най-големите клиники в света.

Повече подробности за платформата Healee може да намерите на https://www.healee.com/bg и [email protected], както и на +359 888 731 254,  +1 818 660 1404

Възможна ли е телемедицината в селското стопанство?

Защо не?! Замислете се за възможността да спестите време и да можете моментално да получите професионална консултация от агроном и/или ветеринар. Да разговаряте онлайн със специалист, докато сте на полето, животните ви да се прегледат чрез видео връзка, както и да пестите пари и време.

Агри. БГ се интересува от вашето мнение и нужди, свързани с професионалния медицински контрол на вашите стопанства.

Споделете с нас в коментарите на статията или ни пишете на редакционния имейл, както и във фейсбук:
Интересува ли Ви възможността за телемедицина в селското стопанство и бихте ли се възползвали?