По изгрев слънце започва работата на полето, особено когато си в кампания по прибиране на реколтата. Сред стройните редици от безупречно изглеждащи прасковени дървета в стопанството на Дунав Плод в района на Русе, двама души, влюбени в работата си, обсъждат рецептата за постигане на високи резултати. Това, което виждат от двете си страни, са дървета с богата и тъмнозелена листна маса, отрупани с едри, здрави и еднакви по големина праскови.

Важните неща

Визията е важна, но не е единственото важно нещо при производството на плодове. Пазарът е изключително претенциозен, а изискванията на веригите и тези на крайния потребител са един дълъг списък. Ето защо производителите търсят начин да прилагат природосъобразно и същевременно печелившо земеделие, а крайната продукция да е вкусна, добре изглеждаща, здравословна, да издържа на транспортиране, да запазва максимално дълго добрия си търговски вид. Но възможно ли е всичко това? Едновременно?

Силата на органиката

Ето че за пореден път решението на сложните казуси не е толкова сложно и е „на една ръка разстояние“. Природата е „измислила“ органиката и все повече производители й се доверяват и се радват на отлични резултати. Използването на органика в производството води до възстановяване на почвеното плодородие и повишена усвояемост на влаганите минерални торове. Резултатът от това, освен очевидно подобреният хабитус на растенията, е по-висок добив, еднаквост и едрина на плода, висока захарност и повишено съдържание на сухо вещество.

Всичко това, в комбинация с отличния търговски вид на плодовете, осигурява конкурентно предимство на пазара за прясна продукция.

 


Съдържанието на рецептата

Тази година Димитричка Търпанова – представител на организацията на производители Дунав Плод – залага на Хумус Актив. Макар и да започва късно с прилагането му, резултатите не закъсняват и само дни след първото прилагане разликата е очевидна. Продуктът не е панацея, на практика той просто позволява на растенията да развият в цялост потенциала на съответния сорт. Но и това е достатъчно, тъй като означава и достигане на добивния потенциал, както и на максималното по отношение на визия, качество, вкус, сладост и дълготрайност на съхранение.

Равномерното узряване на плодовете също е от особено важност за производителите, тъй като им позволява предвидимост на доставките и добро планиране на заетостта.

 

Убедени в отличното действие на продуктите, от Дунав Плод предвиждат разширяване на програмата и още по-голям дял на органиката във влаганите в производството суровини през следващата година.

  • Хумус Актив Амино, с повишено съдържание на аминокиселини, и органично-минералния гранулиран
  • Плонар Актив ОМ, съдържащ 25% органична материя, ще допълнят действието на познатия вече Хумус Актив и ще спомогнат за едни още по-добри резултати.

Партньорство за успех

Да, природата е създала органиката с безброй лица и компоненти, но тези, които я „опитомяват“ и правят така, че тя да работи за успеха на земеделците, са ЕкоДарпол!

В стремежа си към осигуряването на комплексни решения за едно по-печелившо, устойчиво и природосъобразно земеделие, Екодарпол Болканс предлагат различни продуктови и технологични решения и консултации.  

Компанията, лидер на полския пазар, разработва специални продукти, съобразени с условията в България. Те са в помощ на фермерите на всяка крачка от тяхното производство, за да могат те да се радват на повече висококачествена продукция, отговаряща на най-високите стандарти. 

Отлични продукти с многокомпонентен състав, сигурност, спокойствие, спестени разходи и време и топ резултати – това са компонентите на успеха, а техният източник е един – ЕкоДарпол!

 


гр. София, Студентски град,
ул. „Александър Фол“ 2

Тел.: 0700 30112; 02 4372 795

email: [email protected]