НИК и SAE обявяват сключване на споразумение за партньорство, което цели разрастване и имплементиране на бизнес решения за прецизно земеделие на Балканите. Фокусът пада върху България и Румъния, а в по-широк аспект – в Европа и ОНД, особено в Украйна, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Франция и Германия. 

НИК е спътник на фермерите при всяка обработка на почвата

Предвижда се постигане на синергия и иновативност, които комбинират основните компетенции на двете компании – дългогодишния опит на НИК и оперативното ноу-хау на компанията в областта на прецизното земеделие, както и широкообхватните бизнес платформи и активи на SAE за дистрибуция на продукти за земеделието. 

Възможността за споделяне на знания и опит между двете компании цели да подобри производителността на земеделските стопанства и да подпомогне процеса на внедряване на решения за прецизно земеделие при клиентите на Суммит Агро и НИК. 

За Sumitomo Corporation

Sumitomo Corporation е огромен световен конгломерат със седалище в Токио, Япония и история, която датира от 17-ти век. Японското производство и лидерство винаги са били символ на качество. С отварянето на Суммит Агро в България през 1999 г. тези традиции се пренасят и в нашата страна. Фирмата е официален международен представител на над 40 производители на продукти за растителна защита, торове, биостимулатори и семена за конвенционално и биологично производство. Повече информация потърсете на www.sab.bg.

За НИК

НИК е група от компании, която внедрява технологии за прецизно земеделие в България вече над 18 години с фокус върху предлагане на цялостни решения за автоматизация и оптимизация на процесите в земеделските стопанства. Новаторският подход и инвестициите в развитие на екипа и обучение на кадрите, заети в сектора, спомагат за разрешаването на конкретни предизвикателства пред фермерите и превръщат компанията в техен надежден партньор. Признание за приноса й в развитието на сектор „Селско стопанство“ е и присъдената награда „Компания на годината 2020“ в престижната класация на Forbes България. Научете повече на www.nik.bg.