HL-TopMix събра животновъди, отглеждащи патици, на  семинар в Старозагорските минерални бани. Срещата имаше за цел да запознае бранша с особеностите на хранене и отглеждане на новия хибрид патици на ORVIA, включително хигиена на фермата и фуража. На форума присъстваха както досегашни клиенти на фирмата, така и стопани  с добри практики в сектора. 
 
 
HL-TopMix има възможност да представи на българския пазар не само продукти за птици, а да предложи  цялостно обслужване на клиента и неговото стопанство. Пламен Даскалов, управител на компанията, обясни как се е зародила идеята за събитието и откъде произтича нуждата за подобен вид среща.
 
"Нашата идея за днешната среща бе да съберем водещи фермери в бранша. Желанието ни, както винаги, е да представим новостите в изхранването на тази тип животни – патици. Както вие знаете, нашето желание е да даваме една по-цялостна услуга към нашите клиенти, не само под формата на продукти, а в една цялостна концепция за изхранване и отглеждане на техните животни."
 
 
HL-TopMix е един от лидерите на пазара в производството на комбинирани фуражи в България. Като част от гиганта HL Hamburger Leistungsfutter, компанията разполага с широка гама от продукти за различни видове птици. HL-TopMix предоставя пълнозърнести фуражи за угояване, при отглеждането на патици както за добив на черен дроб, така и на месо. Пламен Даскалов разказа кои са новостите, които българо-немската компания представи пред фермерите. 
 
"Освен стандартните продукти, които ние продължаваме да развиваме, това което е ново е, че ние представяме продукти за изхранване на новите хибриди патици. Също нови са продуктите, които ние предлагаме от нашите партньори от Агравис. Продукти, които са дезинфектанти – Дезинтек и разбира се всякакви новости в бизнес комуникацията ни с нашите клиенти."
 
Иновацията, която предизвика голям интерес при фермери е нова технологична линия, която хигиенизира фуража, чрез топлинна, а след това и чрез механична обработка. Това е един нов подход за България, който прави продукцията по-усвоима от животни. На презентацията, експертите от HL-TopMix запознаха водещите фигури в бранша с трите топ продукта за дезинфекция на фермите с марка Дезинтек, които скоро ще се появят на пазара и  ше са предназначениза цялостната подготовка на сградите и откритите площи, в които се помещават животните.
 
 
Калин Йовчев, птицевъд и управител на фирма Егер-Агро, сподели кое предизвика най-голям интерес у него, след презентацията на топ фирмата. 
 
"Новите дажби за новите хибриди, които се налагат, тип ORVIA и не само, които са по-високопродуктивни и в месодобива, и в добива на угоен дроб."
 
Управителят на българо-немския производител на фуражи уточни каква е стратегията на компанията, предвид на изключителният интерес, на който се радват от фермери. 
 
"Основното при нас е да сме близо до нашите клиенти, да ги обслужваме при възниквали проблеми, естествено и превантивната работа с тях е ключът към успеха. Желанието на нашите специалисти е винаги да бъдат близо до клиента, да има обратна връзка от тях и съответно това да води до развиване на нашите продукти, така че фермерите, с които работим да имат един по-успешен бизнес."
 
Птицевъдът Калин Йовчев се занимава с отглеждане на патици от 10 години. Според него цялостната организация и реализация, която са осъществили от фирмата е на ниво.
 
"Мисля, че са подготвили добре, така че мисля, че срещата е полезна и за двете страни."
 
 
Експертите на HL-TopMix са винаги близо до техните клиенти, тъй като храненето на животните е основна грижа за тях. Пламен Даскалов е категоричен, че обратната връзка е изключително важна за компанията и подобни срещи ще продължат и занапред.
 
"Ние винаги работим в посока развитие на нашите продукти и развиване на нашите клиенти, така че за нас е от съществено значение успехът на клиента."
 
Повече информация за храненето на новите хибриди на ORVIA, продуктите с марка Дезинтек и цялата гама фуражи, можете да получите от HL-TopMix.
 
www.hl-topmix.com
тел. 044 611 630