Датската компания Kongskilde е със 75-годишна история, тясно специализирана в проектирането и производството на средства за обработка и пневматичен транспорт на всички видове зърно. Днес тя е глобално известна със своите прости и същевременно иновативни и ефективни решения.

КОМБИНИРАНА СЕМЕПОЧИСТВАЩА МАШИНА С МЕХАНИЧНО И АСПИРАЦИОННО ПОЧИСТВАНЕ KDC 8000

Семепочистващата машина KDC 8000 предлага не само ротационно механично почистване и калибриране на зърната, но и аспирационно допълнително прочистване от най-леките частици и прах. Идеална е за предварително почистване на семена царевица, ечемик, пшеница, ръж, грах и боб, както и за сортиране на пивоварен ечемик.

Механичното почистване се извършва чрез ротация на цилиндър, оборудван с две перфорирани сита, които сепарират едри и по-дребни зърна и отделят примесите.

Компанията KONGSKILDE предлага много видове сита, които да подхождат на всички видове семена, съгласно изискванията на клиента. Системата за бързо освобождаване прави лесна и бърза смяната на ситата.

Това е единствената машина на пазара с възможност за безстепенна настройка на ъгъла на наклона на работния цилиндър. Голям наклон предполага по-голям капацитет, но намалява ефективността на почистване и съответно намаляването на наклона влияе по обратен начин.

Капацитетът на машината е до 80 тона на час за грубо почистване и между 6 и 34 тона на час за семепочистване в зависимост от настройките и естеството на материала.

Примесите се извеждат благодарение на аспирацията до 15 м извън разположението на машината.

С вградена въздушна аспирация, машината е универсална и подходяща за различните нужди и изисквания на клиента.

Всички компоненти, изложени на влияния от околната среда, са изработени от поцинкована стомана, подходяща за външни инсталации.

ПНЕВМАТИЧЕН ТОВАРАЧ НА ЗЪРНО KONGSKILDE SUC 1000 TR

Това е едно лесно и ефективно решение за удобно товарене на камиони и ремаркета за зърно директно от полето, от складове, силози или бункери, без значение от формата на помещението за складиране на зърно. Пневматичният товарач за зърно SUC 1000 TR, предлаган от Булагро Машини, е задвижван от силоотводния вал на трактора. По този начин сте независими от наличието на електрическо захранване.

Принцип на работа

Зърното се засмуква в системата от вентилатора. Всмукателният отвор е свързан към горната част на смукателен циклон. В този циклон зърното и въздухът се разделят. Зърното пада надолу във въртящия се клапан, монтиран на долния изход на циклона.

Ротационният клапан отвежда зърното в тръбата от страната на вентилатора под налягане. Разтоварната глава е снабдена с циклон, който забавя скоростта на зърното преди да се изсипе.

Товарачът е снабден с рамка с колела, което го прави лесно подвижен. Нужен ви е само трактор с мощност около 120 к.с. и 1000 оборота на ВОМ.

При дължина на засмукващия ръкав от 20 метра, капацитетът на товарача е до 40 т/час.

С това пневматично транспортно решение можете да заредите зърното директно от полето. Всмукателният вентилатор изсмуква зърното от земята на полето.

Уредът, задвижван от трактора, може да се използва навсякъде, независимо от електрическото захранване. Агрегатът лесно се придвижва до полето с трактора и се поставя в удобна позиция за изсмукване на зърното от купчината.

Стандартно товарачът е оборудван с товарна стрела за товарене на зърното в ремарке или камион. За кратко време товарната стрела се преобръща от позиция за шосеен транспорт в позиция за товарене на зърно.

Широка гама от маркучи, смукателни глави и тръби се свързват лесно със скоби за бързо освобождаване. Това улеснява установяването на тръбата за вакуумно транспортиране от купчината зърно до вентилатора.

 

Вижте цялата информация за продуктите на Kongskilde на сайта на Булагро Машини. За въпроси и поръчки се обърнете към нашите търговски представители. Пълния им списък по региони ще намерите ТУК.