Пръскане, продълбочаване, оран, дисковане, сеитба – това бяха част от операциите, които земеделските стопани видяха на полева демонстрация край варненското село Неофит Рилски.  

Атрактивното зрелище беше част от „Дните на иновациите в земеделието“, организирани от Булагро Машини АД.  
Фермерите видяха не само иновативни машини, те се запознаха с работещи иновации, категорично заяви търговският директор в Булагро Машини АД Митко Желязков.

“Това се съдържа в наименованието, в логото на тези дни – иновации. Винаги да покажем нещо по-ново или нещо, което е било иновация и продължава да съществува и да се развива като такава, което означава, че тази иновация вече има практическо приложение, а не само заради теоретичното си наименование, че нещо ново ще направим, конструкторите да го направят и след това то да не живее на полето”, каза Желязков. 

Дните на интелигентното земеделие са дългогодишна традиция, която се провежда както в базите на Булагро Машини АД, така и по полетата на земеделски стопани у нас.

Полевата демонстрация премина под знака на премиера – пред фермерите дефилира най-новата машина на Pöttinger - плуг SERVO 6000.

Оказва се, че интересът на стопаните вече е провокиран и през есенната кампания плугът ще работи по полетата край Добрич, Варна и Русе. 

“Машините, които демонстрирахме на полето, са 6-метрова и 8-метрова прикачна дискова брана на Pöttinger, както и новият плуг, който за първи път беше пуснат в България, модел 6000, полунавесен плуг, който позволява да работи извън браздата.Този плуг позволява да работи както извън браздата, така и да работи в браздата. Тоест имаме една унифицирана машина за различен вид трактори и верижен, и нормален колесен трактор”, отбеляза Румен Савов, продуктов мениджър в Булагро Машини АД

В действие беше пусната дискова брана, която впечатли с работата си земеделските стопани. Машината се предлага в различни работни ширини. 
“И разбира се, не можахме да пропуснем царицата при браните на Pöttinger за българския пазар- 6-метровата прикачна брана. Тя е изключително позната много добре в този регион, не само в този регион но и в цяла България. Наши клиенти, които в годините са купили и са собственици на 5- или 6-метрова прикачна брана, имайки по-мощен трактор, автоматически преминават на голямата - 8-метровата прикачна брана”, каза Савов. 

Коректното партньорство е част от тайната на успеха на Булагро Машини АД. Фирмата представлява на българския пазар редица световно известни компании, сред които датската HARDI.

“Другото особено тази година е, че отбелязваме 20 години от много успешното и плодотворно сътрудничество с датската компания HARDI за пръскаща техника. Зад мен виждате флагмана на тяхното производство- това е самоходната пръскачка ALPHA. Да сътрудничиш с една световноизвестна и водеща компания не е толкова лесно, но от друга страна е лесно, защото предлагаш продукт, който в определен момент след положени усилия на дилърите, започва да се налага сам и да се търси на пазар. Това е случаят с датския концерн HARDI”, каза от своя страна Митко Желязков. 

Пълна гама машини за всички операции – това предложи Булагро Машини АД на земеделските стопани. Така освен пръскачка, дискови брани и плугове, фермерите видяха още сеялка Terrasem на Pöttinger и продълбочител Hercules на Badalini. 

“Целта на тези дни са както да покажем и може би фермерите да си планират и закупят техника, но най-важното послание на тези дни е да ги информираме. Те да разполагат с определено знание по отношение на машините, които предлагаме. Да държим пулса на ръката на тях, за да може когато дойде време и имат нужда от нещо, да бъдат вече по-информирани за нашите продукти и вече да бъдат подготвени да подходим по друг начин към закупка, към сделка и т.н.”, каза Желязков и според него всички тези усилия си заслужават. 

“Селското стопанство е нещо, което е в основата на пирамидата на световната икономика, така че трябва да бъдем спокойни. Земеделските производители са тези, които в един специфичен бранш може би се справят най-добре с трудните ситуации”, добави той. 

За повече информация относно машините от портфолиото на Булагро Машини АД, можете да се осведомите от сайта на компанията или от регионалните представители.