Катерина Кънева е млад пчелар. Влиза в сектора заедно със съпруга си преди близо 6 години. Двамата се грижат за 70 пчелни кошера, разположени в Поликраище, Търновско.
 
 
- Как започнахте да се занимавате с пчеларство и защо?
- Преди близо 6 години със съпруга ми решихме да създадем пчелин. Започнахме с малко кошери, в момента те са около 70. С течение на времето работата ни хареса, освен това медът е страхотен продукт, който трябва да присъства във всеки дом.
 
- Кои са продуктите, които предлагате?
- Нашият мед е 100% натурален, екологично чист. Опитваме се да разнообразяваме продуктите, да са малко по-интересни и привлекателни за клиента. Стандартният мед също се търси, но се наблюдава и промяна в интересите на консуматорите – търсят се по-интересни продукти. Предлагаме мед с орехи, смесен мед, понякога и експериментираме.
 
- С какво помагате на Вашия съпруг?
- Помагам му с ваденето на меда, с подготовката на продукта и бутилирането му.
 
- Кое е най-трудното във Вашата работа?
- Всичко изисква много време, усилие и разбира се 100-процентово внимание.
 
- Какво Ви амбицира да продължавате да се занимавате с пчеларство?
- Истинската храна е все по-малко. А всички знаем, че медът е суперхрана, което е самодостатъчно като мотив, заради който да продължим да се занимаваме с пчеларството.
 
- Тази година имаше сериозен мор по пчелите в различни райони. Вие имахте ли проблеми? 
- Ние почти не сме засегнати, тъй като пашата, покрай която са разположени кошерите ни е биологична. Земите са на един зърнопроизводител, който се съобразява с нас, уведомява ни при пръскане. Отношенията ни са добри и дори си помагаме. Пчелите ни са живи, а ние сме доволни.
 
- Как виждате сектора след 10 години?
- Надявам се да се развива все повече, хората да избират качественото и хубавото.