Независимо дали става дума за малко или голямо стопанство, за зърнопроизводство или отглеждането на плодове и зеленчуци, за нова или стара техника, дисплеите за навигация и системите за управление Trimble могат да улеснят живота на всеки фермер.

Четете още: Топ 10 решения за фермерите, с които да намалят разходите

Обратната връзка на земеделците за работа си с Trimble е най-добрата препоръка, която може да получите. Не отлагайте момента да инвестирате в нова навигационна система или да надградите старата, а ние вие даваме поне 5 причини защо да го направите още сега.

1. С Trimble намирате универсалното решение за различните марки и модели машини и инвентари

Да оборудваш автопарка си с уреди за прецизно земеделие като Trimble вече не е лукс, а необходимост. В това вярва и Даниел Димитров – председател на СК „Единство” в монтанското село Комощица. Той обработва 25000 дка земя и при предстоящата сеитба на пролетници отново залага на системите на Trimble, с които е оборудвал почти всички машини в стопанството.

„Времето е предизвикателство. Всяка година бързаме, за да успеем да засеем навреме. Преди да използваме навигациите на Trimble се преповтаряхме при сеитби, култивирания, дискования. Сега успяваме да спестим значителна част от изразходваното преди гориво, време и разходи”, споделя Димитров.

Убеден, че няма как да развива успешно земеделие без нови технологии, той използва базова станция от Trimble. Разчита на точния сигнал от 2 см през цялата година и затова е преценил, че трябва да направи тази инвестиция, още повече че бройката на машините не е малка. Решение, за което до ден днешен не съжалява.

2. С Trimble трансформирате старите машини с нови технологии

Вместо да инвестира в нови машини, неговият колега Валентин Григоров решава да съживи старите, като ги оборудва с новите решения на Trimble. Земеделският производител обработва 1500 дка земя в региона на софийското село Мусачево и също се сблъсква с изненадите на времето, краткото време за изпълнение на дадена обработка, сеитба, пръскане, жътва.

За да се справи с тези предизвикателства, той внедрява технологиите на Trimble. Стартира с навигация Trimble CFX-750, но виждайки първите ползи от тази иновация, преминава на следваща стъпка – напълно обновяване на машини с Trimble GFX-750 и Автопилот. 

„Скъсихме сроковете за работа с по-точната обработка. С Trimble може да си позволим да работим ефективно дори през нощта, което ни помага при скъсените времеви прозорци за работа. Оптимизирахме и разходите за гориво, семена и препарати”, изчислява Григоров.

3. С Trimble увеличавате производителността на машините в стопанството с 25%

С една и съща марка навигационен дисплей е оборудван и управляван и целият машинен парк в стопанството на Георги Георгиев, който обработва 32 000 дка земя в региона на Харманли. По този начин, без значение на каква машина ще се качи, механизаторът се чувства комфортно и сигурен в работата си. Решението са навигационни дисплеи GFX-750 и управления EZ-Pilot Pro. 

„Чрез дисплеите Trimble командваме и агрегатите на тракторите отзад. Дисплеят е интуитивен и работата с него е лесна и бърза. Улеснихме механизаторите и повишихме производителността на машините с около 25%. Елиминирахме презастъпванията и ускорихме процеса, без това да се отрази на качеството”, гордее се Георгиев.

Работата с Trimble при сателитен сигнал с висока точност позволява на земеделския производител да прилага и други иновативни технологии, като strip-till, с която вече сее почти изцяло пролетните си култури. 

4. С Trimble правите идеално прави линии и обработки до 2 см 

Всичките трактори на фермера Станимир Лапатарев също са оборудвани с дисплеи за навигация и автопилоти Trimble. В своето стопанство в района на пловдивското село Труд той отглежда не само 2000 дка с житни култури, но и 2000 дка със зеленчуци. В разгара на пролетната кампания на неговите полета работят едновременно поне три машини, оборудвани с Trimble.

Първата машина прави лехи, които ще бъдат засети със зеленчуци. Тя е оборудвана с дисплей за навигация и автопилот Trimble с прецизност от 2 см, която позволява лехите да стават идеално прави. Втората машина подготвя полето за сеитба на слънчоглед, а третата вече сее. Те също са оборудвани с автопилот Trimble, който позволява прецизна сеитба до 2 см и използване след това на окопаването и линиите.

„Иновативните технологии на Trimble ни помагат да вървим напред. Те допринасят за прецизната работа, спестяват ни време и не на последно място, правим доста „красиво“ земеделие. Механизаторите също са доволни, защото за тях е доста по-лесно”, споделя младият фермер.

5. Лесно и бързо местите навигацията Trimble между машините

GPS оборудването е незаменима част от техниката и в базата на Петър Динков от силистренското село Средище. При създаването на две от своите градини с черешови насаждения той използва управление Trimble Autpilot, за да засее младите дръвчета по-прецизно.

Автоматичното управление вече се е превърнало в негов незаменим помощник при сеитба и пръскане, свеждайки отклоненията от А-Б линията до под 2 см. С помощта на Trimble GFX-750 в комплект със система за управление Autopilot работата се извършва в кратък срок, без пропуски или презастъпвания.

„Освен време, Trimble пести и разходи. Определено дисплеят е инвестиция, която има бърза възвръщаемост“, убеден е Петър.

Той използва навигацията на две машини едновременно, местейки я при различните обработки. Това всъщност е едно от предимствата на най-модерната Android базирана навигация на пазара. Лесното преместване между машините става изключително бързо и е възможно дори без намесата на сервизни специалисти. Какво повече може да желаете?!

 

Възползвайте се от пакетното предложение на НИК до 10.04.2024 г. и вземете вашето оборудване Trimble на промоционална цена. Посетете www.nik.bg за повече информация