Представете си, че може да разчитате на прикачна пръскачка на неравни терени. Конструкцията й е максимално опростена и не се нуждае от специална поддръжка. Пръска прецизно, не повтаря площи и ви пести пари. Звучи като пръскачката на мечтите ви, само където тя е реалност и то по българските полета.

Вече 120 години френският производител Berthoud надгражда своя опит и прави шедьоври. Прости, удобни и компактни. Българските фермери също разбират от шедьоври, особено когато работят при динамични условия и трудно предсказуеми разходи за гориво, семена, торове. Всеки спестен лев е добре дошъл. Но за да спестиш, първо трябва да вложиш – да вложиш в прецизна техника, която ти се отплаща многократно във времето.

Васви Чобан: С едно копче на Berthoud Tracker решавам всичко

  • Локация: община Самуил, област Разград
  • Площ: над 20 000 дка
  • Култури: рапица, пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед
  • Пръскане: Berthoud Tracker от 2023 г.

В навременната и разумна инвестиция вярва и агрономът Васви Чобан. На прага на пролетната кампания той се надява на подходящи метеорологични условия. И докато на тях не може да влияе, то в условията на икономическа несигурност той компенсира с оптимизация и ефективност на пръскане. След като 18 години залага на утвърдения производител Berthoud, миналата година надгражда с модела на същия бранд – Tracker. 

Васви Чобан: „За мен пръскачките на Berthoud са номер едно. Точност без никакъв проблем. Няма две мнения по въпроса. Berthoud е марка, на която имам доверие. Berthoud покрива всички мои очаквания. С едно копче решавам всичко – калибровки, колко ще е разходът, работния разтвор. Машината работи и не я жаля. Знам, че няма да ми изневери.” 

Петър Драгомиров: Икономията дори на няколко литра е добър финансов показател за избора на Berthoud Tracker

  • Локация: село Гълъбовци, община Сливница
  • Площ: около 4 000 дка
  • Култури: пшеница, слънчоглед, царевица, грах
  • Пръскане: Berthoud Tracker от 2022 г.

В прецизни техники инвестира и Петър Драгомиров. Целта му е да избегне пренаторяването, да щади почвата и да минимизира разходите за все по-скъпите препарати. Икономията дори на няколко литра е достатъчно добър финансов показател и решаващ фактор за покупка. Затова той се насочва към пръскачка с точен секционен контрол, а какъв по-добър избор от модела Tracker на Berthoud. 

Петър Драгомиров: „Закупихме пръскачката преди две години. Досега не сме имали никакви проблеми с нея. Много е точна. Компенсира перфектно с нивомера, заложен в нея, при по-ниска или по-висока скорост спрямо неравности. Секционните контроли са много добри, не повтаря. Опростена е като машина и я закачаме директно към навигацията на тракторите. Спазва норми и разход. Много компактна и удобна машина.”

В очакване на по-суха пролет той се опитва да постигне оптимални резултати, като оптимизира процесите на работа и се доверява на правилната техника и партньор, какъвто е открил в лицето на фирма НИК. 

Петър Драгомиров: „Добре работим с фирма НИК, коректни са, сервизите са отлични, отзовават се навреме. Търговците обясняват подробно коя от дадените техники и предложения може да ни свърши най-добра работа. Ползваме и други техни машини и досега не са ни подвеждали. Доволни сме от работата с тях.”

Петко Петков: За мен Berthoud Tracker е идеалната пръскачка

  • Локация: кооперация Черни Лом, област Търговище
  • Площ: около 10 000 дка
  • Култури: пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед, кориандър, люцерна, царевица
  • Пръскане: Berthoud Tracker от 2021 г.

В подготовка за пролетната кампания е и Петко Петков, който вече 30 години успешно ръководи кооперация „Черни Лом”. Все още се двоуми на какви култури да заложи, но не и каква пръскачка да използва. След собствено проучване и по препоръки на двама-трима свои колеги, които са ползвали модела Tracker, той се доверява на Berthoud и не остава подведен.

Петко Петков: „Ползваме пръскачката от 3 години. Изключително съм доволен. Много прецизна пръскачка, лесна за обслужване, надеждна и на прилични цени. Виждам разлика в резултатите на полето. Много точно пръскане. Като добавя отличното обслужване, което получавам от сервизните техници и от представителите на НИК, за мен това е идеалната машина.”

Все още ли се чудите какви са предимствата на прикачната пръскачка Berthoud Tracker на полето? И защо десетки български фермери я избраха за своето стопанство? Оставете отговорите на специалистите. Заявете консултация от екип на НИК сега и това ще бъде най-доброто ви решение точно в този момент.

Повече информация за прецизните технологии и интелигентните решения на НИК може да получите на www.nik.bg.