Протестите на земеделските производители продължават край София. След 14 часа се очаква фермерите да се насочат с коли и автобуси към центъра на града.

Представителите на Инициативния комитет за провеждане на общонационалния земеделски протест дадоха повече яснота затова какво предстои.


Илия Проданов, НАЗ

Благодаря ви много за всичко, което направихте през вчерашния ден и днес, че продължавате да го правите. Целият Инициативен комитет сме горди от това, което се случи вчера и това, което продължава да се случва и ще продължи да се случва след всичко.

Определено държавата разбра, че браншът се обедини. Разбраха го хората, разбрахме го и ние - земеделските производители. Всички, които сме тук на сцената сме част от инициативния комитет, но ние сме само представители на всички хора, които са тук, на всички машини, на всички браншове и сектори.

Тук терористи няма, войници няма. Има земеделски производители, които са дошли да отстояват разумните си истински желания.

След 14 часа очакваме колегите, които също изразяват своите искания от КНСБ и КТ “Подкрепа” да си тъгнат и всички ние да отидем пред Министерския съвет и да чакаме да ни се решат проблемите.


Цветан Цеков, Камара "Плодове и зеленчуци"

Ние сме тук заедно и обединени, за да защитим нашата земя - това, което произвеждаме. За да защитим и бъдещето на нашите деца, както и нашата храна. Не става въпрос за пари, а за политики.

Всички тези хора, които са дошли, са тук, за да защитават бъдещето си. В момента сме борим за нашата храна.


Симеон Караколев, НОКА

Ние не сме политици. Не ни интересуват нито техните министерски кресла, нито техните депутатски места. Искаме да имаме самочувствието, че произвеждаме, живеем, работим, отглеждаме децата си в България. 


Радослав Христов, Тракийски съюз на зърнопроизводителите

Най-накрая се обединихме, за да отстояваме исканията си без значение от кой сектор са те. И се надявам това да е началото и оттук нататък да се работи единствено и само по този начин.


Радостина Жекова, Добруджански съюз на зърнопроизводителите

За мен е изключително радостно, че в крайна сметка Инициативният комитет ясно заяви, че няма амбиции към политически постове и кресла. И всеки един, който си мисли, че може да купи Инициативния комитет с пост, ще загуби. Няма да има предател този път.


Бойко Синапов, Обединени български животновъди

За мен е чест и гордост, че сме заедно и обединени. Така ще постигнем своите цели. Властта се изплаши и вижте къде ни докараха. Смело и единно напред. Връщане назад няма.