Земеделието е труден бизнес, но може да се улесни значително с правилния избор на техника.

Фирма Трактор Инвест – Карлово разбира това добре, тъй като повече от 15 години заедно със своите партньори участва в разработването на машини, адаптирани към българските условия на работа. 

По време на АГРА 2023 в Пловдив, компанията представи най-новите модели пръскачки Agromehanika и мулчери INO.

"Основно ни предимство е добрата комуникация с нашите клиенти. В годините сме осъзнали, че за да имаме успешно партньорство с тях, трябва да се вслушваме в техните съвети. Те са хората, които използват машините на полето и знаят най-добре техните предимства и слабости.

По този начин стигнахме до извода, че чрез обратната връзка с тях, можем да подобрим машините съвместно с производителите, с които работим. Точно това е и което представяме тази година - новата пръскачка на AGROMEHANIKA с обем 4200 литра и 24-метра щанги с много високо ниво на оборудване. 

Не случайно този продукт се представя за първи път в България, тъй като тук фермерите са едни от най-взискателните в цяла Европа и техните нужди трябва да бъдат задоволени от машина от най-висок клас", каза Георги Петров, мениджър продажби в Трактор Инвест - Карлово.

Пръскачката е перфектното решение за големи земеделски стопани, които искат да използват най-новите технологии за растителна защита на достъпна цена.

"Създадохме тази машина, заедно с Трактор Инвест, за да помогнем на фермерите да вършат тяхната работа по правилния начин и с много по-висока производителност. Машината разполага със система с две бутално-мембранни помпи, като основната генерира 260 л/мин., а другата е с дебит 150 л/мин. и служи за миксиране на разтвора в резервоара.

Машината се предлага с хидравлични стоманени щанги HPX или с алуминиеви щанги TR4 на реномирания френски производител POMMIER.

Новата ни серия прикачни пръскачки е значително по-икономична. Моделът разполага с компютър AG-TRONIK S1, който измерва и контролира дозата на препаратите, като това може да спести на фермерите до 20% от използваните препарати за растителна защита", обясни Branko Korošec, R&D MANAGER в AGROMEHANIKA.

Машината може да бъде оборудвана както с долно, така и с горно окачване на теглича.

"Нещо ново в пръскачките AGS 4200 HP е системата за въздушни спирачки, която се адаптира към теглото на машината. Те осигуряват допълнителна сигурност и позволяват по-висока скорост при транспорт.

Като опция се предлагат въздушно окачване на шасито и автоматичен завиващ мост. Тези екстри позволяват работа с по-висока скорост, като същевременно намаляват загубите от допълнително утъпкване на растенията.

В предната част на машината виждате контролен панел. От него може съвсем лесно да се управляват всички функции, като пръскане, почистване, пълнене и зареждане с препарат.

Смесителят за препарати също е поставен на удобно място. Той е проектиран, така че миксирането да става възможно най-лесно както при течни, така и при по-трудно разтворими препарати. Имате възможност след експлоатация да измиете ръцете си и едва тогава да се качите в кабината на трактора.

Всичко е изключително лесно при тази машина, а пръскането е на високо ниво. Основната ни задача беше да създадем пръскачка, която да се използва лесно и да изисква възможно най-малко сервизиране. Според мен се справихме успешно!", добави Korošec.

Използвайки ISOBUS оборудване на пръскачката или компютър AG-TRONIK S1 в комбинация с GPS навигационната система пръскането може да бъде напълно автоматизирано. Навигацията ще ви осигури автоматичен секционен контрол, както и бърза и прецизна работа за дневно или нощно пръскане без компромис с качеството.

"AGROMEHANIKA е на пазара на земеделска техника от 1968 г. На българския пазар работим повече от 15 години с Трактор Инвест - Карлово. За това време смятам, че показахме на фермерите как с нашите машини могат да спестят време, да свършат работата бързо и на ниво, като в същото време са максимално прецизни.

Бих посъветвал земеделските производители да следват иновациите, да използват нашите машини, а заедно с ISOBUS системата, навигационните ни решения и дистанционния контрол, могат да спестят много средства и ресурси", сподели Sladjan Cosic, Мениджър продажби в AGROMEHANIKA.

Освен прецизните решения от AGROMEHANIKA, на щанда на Трактор Инвест беше представена и пълна гама мулчери от другия техен дългогодишен партньор - фирма INO Словения.

"На щанда на Трактор Инвест на АГРА 2023 представяме пълна гама от мулчерите, които произвеждаме. Фокусът тази година е върху професионалните ни модели. Представям ви мулчер DOMINATOR с усилена конструкция и изцяло нов дизайн, което го  прави високопроизводителен и мултифункционален. Залагайки на DOMINATOR вие ще постигнете качествено надробяване на трева, храсти и растителни остатъци на големи площи при различни работни условия", каза от своя страна Борут Липоглавшек от INO Brezice.

През 2019 г. мулчерът премина множество тестове, като заради високите си оценки от фермерите и експертите от DLG, получи отличие DLG-APPROVED за качествена работа, издръжливост и висока производителност.

"Представяме и нашето ново решение при комуналните мулчери. Това е модел CAYMAN. Мултифункционален мулчер, предлаган в размери от 230, 250 и 280 см за трактори с мощност от 100 до 180 к.с. Благодарение на изнесената си позиция и подвижната си глава от +90 до -65 градуса, машината е изключително подходяща за работа при банкети, канавки и други подобни неравни терени.

Двойното шарнирно плаващо окачване позволява перфектно копиране на терена. Конструкцията позволява поемане и мулчиране на висока растителност с голяма маса. А защитната система “30 SECURE” осигурява контролирано отместване на мулчера на 30 градуса при среща с препятствие. 

Бих желал да представя и една иновация при мулчерите INO – система за контрол на вибрациите. Тя следи за нормалната работа на машината и предоставя данни в реално време на мобилно устройство. При отклонение от нормалните работни параметри има светлинна и звукова сигнализация, която помага на оператора да предотврати повреда на машината", добави Липоглавшек.

Фирма Трактор Инвест поддържа голяма наличност мулчери INO в базата си в град Карлово.

Освен персонализирани решения за родните стопани, фирма Трактор Инвест е предпочитана и заради добрия си сервиз, обезпеченост на резервни части и мигновена реакция при възникнал казус.

"Повечето клиенти избират нас по препоръка на други доволни клиенти, тъй като всяка машина е добра, но ако няма правилния екип, който да я въведе в експлоатация и  да обясни добре на клиентите как да работят с нея и да използват всички функции, които тя предлага, просто губи своя смисъл. Нашето основно предимство е, че сме близо до нашите клиенти. Откликваме бързо на казуси и въпроси, зададени от тях, както и при нужда от сервиз, се стремим да бъдем максимално бързо", заключи Георги Петров.

Свържете се още сега с Трактор Инвест, за да получите своята персонална оферта на преференциална цена за първите няколко бройки на новите машини с марка AGROMEHANIKA. Попитайте ги и за специалните ценови предложения за мулчерите INO.


Повече информация може да получите на тел.: 0879 01 10 10, както и на www.tractorinvest.com