Българското производство на земеделска техника в лицето на Мадара Агро получи отново своето признание в конкурса за иновации на изложението Агра 2020.

Български машини приковаха вниманието на Агритехника 2019

Фирмата грабна приза за процеса на предсеитбената подготовка на стопанството с култиватора си CML за слята повърхност, бърза и плитка предсеитбена подготовка.

Валери Симеонов, управител на Мадара Агро:
"Всичко, което произведем, се търси и намира едно добро приложение. Спокойно можем да кажем, че в сравнение с останалите колеги, които произвеждат в България, ние сме вече с 90% пазарен дял, което само по себе си говори много добре за нас."

С култиватора на Мадара Агро се увеличава пропускливостта на почвата, подобрява се състоянието на сеитбеното легло за по-бързо и по-добро покълване на посева, като по този начин се стимулира и растителното хранене.

Гладката и равнинна повърхност осигурява по-добър контакт на семето и съответно по-добри и по-бързи сеитба и жътва. 

В зависимост от почвените условия специалните подравнителни дъски на култиватора могат да се фиксират и да работят заедно или самостоятелно, спестявайки преходи и осигурявайки идеални условия за сеялката.

Опорните колела на машината дават стабилност по дължина и гарантират, че култивиращите елементи в първия ред работят на същата дълбочина като последния.

Валери Симеонов, управител на Мадара Агро:
"Един надежден продукт, който добре се посреща на българския пазар, и трябва да кажем, че много голям интерес има вече в Унгария. Ние скоро се върнахме от изложение в Будапеща, сега предстои изложение в Хърватия."

Но не само иновативният култиватор привличаше вниманието на посетителите на Агра. Мадара Агро впечатли със своите нови разработки, като 24-метрова щангова пръскачка (ТS 3024), дискова брана (ДК 50), двойна сгъваема сечка и други изкушения за земеделците.

Валери Симеонов, управител на Мадара Агро:
"24-метрова щангова пръскачка 3000 л e самостоятелна разработка на Мадара с италиански и наши водещи консултанти. Това, което също за първи път представяме, е двойна сгъваема сечка, която е в 5-6 метра."

Мадара Агро предлагат на земеделските стопани прикачен инвентар с перфектно съотношение цена-качество, ориентирано специално за българския пазар. А интересът отвън също расте.

Валери Симеонов, управител на Мадара Агро:
"В момента пазарите се отвориха и към Канада, Австралия, Германия, Румъния. В Румъния вече работим с над 40 дилъра, пазарът е доста динамичен, което много ни изненадва. Така че, върху това нещо работим, върху това профилираме нашето производство."

Не на последно място, българският производител Мадара Агро е социално ангажиран с развитието не само на земеделците, но и на служителите и региона, в който се намират.

"Най-важното е да съхраним качеството на работната ръка, тъй като ние постоянно инвестираме в качеството на хората", сподели Валери Симеонов.

Валери Симеонов, управител на Мадара Агро:
"Имаме изключително голям интерес на хора, които искат да работят при нас от нашия регион, което само по себе си показва, че като предприятие сме добре ситуирани на пазара и откъм пазара на работна ръка."

Всички машини, произведени от „Мадара Агро“, са сертифицирани, което ги прави подходящи при кандидатстване по различни програми и проекти за отпускане на средства за модернизация на агропарка на земеделските производители.

 

ЕДИНСТВЕНО МАДАРА АГРО ПРЕДЛАГА БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА И 10 ГОДИНИ СЕРВИЗНО ОБСЛУЖВАНЕ

Изборът на селскостопански машини „МАДАРА" – традиция и качество на добра цена!

Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на madaraagro.com.