За пета поредна година един от най-големите български производители на селскостопанска техника у нас, шуменската фирма Мадара АГРО участва на изложението Агритехника в Хановер. От 10 до 16 ноември компанията представи водещи решения за почвообработка, които по нищо не отстъпват на световните брандове в сектора.


“Тази година, както сами сте се убедили и в останалите палати - продуктите са изключително много, конкуренцията е голяма. Това, което Мадара АГРО представя са основно дискови брани, култиватори, роторни мотики, раздробители. Интересът е доста сериозен и за много други продукти, които не са изложени”, каза Валери Симеонов, собственик на Мадара Агро.


Вниманието на фермери и дилъри беше приковано от 3, 4 и 6-корпусни обръщателни плугове от серията Perelic и Hemus, които компанията представи на щанда си. Заедно с тях шуменската фирма показа още дискови брани от серията KDB CORMORAN, които са подходящи за лозарски и овощарски масиви. Паралелно с това бяха представени още култиватори и ротационни мотики. 


Иновативните предложения се приеха отлично от германските фермерите, предвид на това, че през последните години земеделците се стремят да използват по-малко химия. В тази връзка именно с новата ротационна мотика, Мадара АГРО откликва на нуждите на пазара за механичен контрол на плевелите.

 


“Мадара АГРО, за разлика от останалите компании, хората започват да я припознават като компания от затворен тип. Доста от останалите фирми са компании с много голям аутсорсинг. Докато голямото предимство на Мадара АГРО е, че затваря продуктите сама и това до някъде обуславя и големия интерес на българските фермери. За тях е много важна връзката след покупката на машината - след сервизно обслужване и решаване на проблема, в рамките на часове. А не на дни, както се коментира с останалите доставчици”, добави Симеонов.


Освен добре позната в България, компанията разширява непрекъснато своите пазари. От години машините на Мадара АГРО се продават изключително добре и на румънския пазар. Като към момента компанията работи с над 40 дилъра в страната. Особен интерес имат и страни като Унгария, Хърватия, Германия и Канада.

 


“Всеки клиент търси нещо различно. Все пак тук се преплитат и крайни клиенти, и дилъри. За нас са интересни и двата типа. Естествено, наблягаме на дилърите. Всяка страна е различна. Например, руската страна търси широкозахватни машини между 8-10-12-16 метра. Докато Хърватия се интересува от 3-4-5-6-метрови машини. Мисля си, че през следващите години трябва да потренираме малко за едно по-голямо световно първенство. Това означава, че преходът ще става бавно, за да можем на следващото или по-следващото изложение, да можем да откликнем както и на руски и канадски интереси, така и на страни като Хърватия и Словения”, коментира още собственикът на компанията.


Ексклузивно за Трактор.БГ от Мадара съобщиха, че през 2020 г. на пазара за селскостопанска техника ще бъдат представени около 7 нови машини. Родните земеделци ще могат да ги видят още на изложението Агра в Пловдив, а след това и на Бата Агро в Стара Загора. Валери Симеонов издаде и една от топ машините, които земеделците ще могат да видят от догодина.


“На пазара се очаква да покажем пръскачка, 24-метрова, 3400 литра, супер иновативна. Разработена съвместно с италиански специалисти. Нещо, което ценово и качествено няма да има равна на себе си”, заключи Валери Симеонов.


Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на madaraagro.com