На тазгодишната среща в град Правец със земеделците от Централна Северна и Западна България, Байер представи новия си екип от специалисти по райони – още по-добър и квалифициран, след преминаването на Monsanto Company под шапката на Bayer Crop Science.

Повече защита на същата цена – този сезон от Байер

Тази ключова комбинация ще доведе до революционни решения в земеделието в световен мащаб и у нас.

В момента Байер става глобален лидер и лидер в България по отношение на иновациите.

Жечо Мурзов, търговски директор на Байер Кроп Сайанс за България:

"Освен че ще предложим препарати за растителна защита, ще предложим и интегрирани решения, които са съвкупност от тях плюс дигиталните услуги, с които разполага Байер, придобивайки Мoнсанто. В момента на пазара съществува всяко едно от тези предложения поотделно, но това, което Байер ще направи, е да интегрира тези три продуктови линии и да предложи на земеделците едно универсално решение, което да бъде много силно оптимизирано и което да им даде възможност да печелят максимално от това, което Байер им предлага."

Байер с решения и за необлагодетелстваните райони

По отношение на растителната защита, продуктите и пакетните предложения на Байер са прецизни, гъвкави и с гаранция за успех, дори и в необлагодетелстваните земеделски площи.

Владислав Захариев, производител от Пернишко:
"Нашият регион е необлагодетелстван, така че трябва да се внимава много с разходите, които се правят, за да може да има възвръщаемост от всички мероприятия. Затова ние избрахме да използваме продукта Пасифика Експерт, който е с много добри финансови показатели, изчиства полетата и когато теглим чертата след края на жътвата, се получават добри резултати."

А хербицидът, който трайно ще се настани там, където другите не се справят, е Атлантис Флекс от Байер, който тази година е включен в пакетно предложение с Фалкон и специални бонус доставки за земеделците, лично от техните консултанти по райони.

"За такъв хербицид има сериозна ниша, тъй като земеделците все повече виждат позитивния ефект от прилагането на такъв продукт", каза Антон Янчев, регионален представител за Югозападна България.

Атрактивни пакети за сегмент пшеница

В пакетните предложения на Байер за пшеница е включен и Биопауър, който засилва въздействието на препаратите.

Оптималната комбинация тази година е Секатор Пауър, която включва Секатор и Биопауър и е част от двата специални пакета на Байер - Секатор / Солигор + Биопауър и Секатор / Фалкон + Биопауър.

Милен Мильов, регионален мениджър на Байер за Северна, Централна и Западна България:

"Вторият изключително атрактивен пакет в сегмент пшеница, това е Пума Промо пакет. Пакет, който много стабилно намери своето място през последните две години. Земеделските производители знаят, че Пума Промо е златен стандарт за борба с дивия овес по посевите. Изключително селективен продукт по отношение на пшеницата. Може да се прилага до флагов лист на културата и високо ниво на ефективност по отношение на дивия овес, без значение на фазата на растеж, в която се намира плевелът."

Байер - ненадминат и в растителната защита за царевица

Аденго е почвен хербицид, доказал се като висш пилотаж в царевицата. Осигурява не само чист старт на царевицата, но и чиста жътва без плевели под културата.

Милен Мильов, териториален мениджър на Байер за Северна, Централна и Западна България:

"Продукт с изключително широко действие по отношение на житни и широколистни плевели, включително трудни за борба широколистни плевели като лобода, бутрак, самосевка, технологичен слънчоглед."

Една дума може да обедини всички продукти за растителна защита на Байер – селективност.
Специалистите припомниха, че някои от тях са за последна година на пазара и няма очаквания за скорошен техен аналог.

"По отношение на неприятелите в царевицата ключов проблем е царевичният хоботник и поради това, че вече няма решение за третиране на семена срещу този неприятел, считам, че едно от най-добрите, за съжаление, за последна година на пазара, е Протеус. Освен че има изключително добър нокдаун ефект, той има и едно много категорично последействие, тоест, няма нужда да се правят неколкократни третирания в царевицата."

Три нови предложения от Байер и в генетиката Декалб – DKC  4098, DKC5092 и DKC5362.

Това, което отличава генетиката на Байер от всички останали, е:

  • високият потенциал за добив;
  • бързият първоначален старт и толерантност на застудяване в начални фази на вегетацията; 
  • изключително здравия АГ пакет – здрав корен, здраво и еластично стебло.
Защо да използвате генетиката Декалп?

Емил Петков, търговски представител на Байер за район Плевен – Ловеч:

"Заради устойчивия добив, който генетиката предлага на българския производител. Освен сериозния потенциал за добив, тук имаме защитен добив във всяко едно отношение. Независимо какви са климатичните условия, едновременно изсвиляване и изметляване на всеки един хибрид на генетиката, Декалб спомага за качествено и бързо опрашване. Изключително мощната, дълга, с голям брой вторични и третични коренова система, спомага на растението, дори и в екстремни условия, да има достатъчен запас от храна и вода, за да изхрани всяко едно зърно, което се е опрашило."

Може да намерите цялата продуктова гама за гарантирани високи добиви и най-добра растителна защита в Каталога на Байер за 2020г.

Във видеото ще видите още от специалните предложения на Байер, съвети на специалисти и мнения на земеделци.