Без съмнение своевременната и правилно организирана, качествена растителна защита позволява да се създаде благоприятна обстановка за отглеждане на растенията. В зависимост от климатичните условия, конфигурацията на обработваемите площи, вида на отглежданите култури и мощността на трактора, фермерите прилагат различни технологии.

За да отговорят на различните нужди на земеделците от HORSCH не спират да поставят нови стандарти и да предлагат широк спектър от подобрения при своето семейство прикачни пръскачки Leeb, което включва моделите Leeb AX, Leeb GS и Leeb LT. 

Гъвкавост

Прикачните пръскачки Leeb предлагат изключителна гъвкавост по отношение на оборудване и параметри - различен капацитет и материал на резервоара, работна ширина на щангите, работна височина, производителност на помпата, извършване на секционен контрол, избор на частични ширини и др. 

Предлагат се различни системи за непрекъснато вътрешно почистване Eco/Eco ProfiClean/CCS и CCS Pro (ContinuousCleaningSystem) с карданно задвижвана бутално мембранна помпа или хидравлично (Load Sensing) задвижвана центробежна помпа. 

Налице са също така разнообразни комбинации от дюзодържатели и голямо разнообразие от дюзи на различни производители.  

Максимална прецизност

Геометрията на паралелограма на прикачните пръскачки Leeb е така замислена, че щангите да са в близост до оста. Чрез автоматичното управление на щангите BoomControl се постига постоянно отстояние от обекта на опръскване и перфектно обливане на растенията. Окачването, макар и с лека конструкция не се усуква, което е отлична предпоставка за  малки отвявания.  

Високо ниво на сигурност

Всички компоненти на пръскачките на HORSCH се отличават с високо качество, което гарантира надеждност при работа и ефективно пръскане без загуби. 

Пръскачките разполагат с големи гуми (с диаметър до 2,05 м при Leeb LT и Leeb GS и до 1,85 м при Leeb AX), щадящо растенията гладко дъно и непрекъснато вътрешно измиване

Иновативна LED технология с автоматично почистване се грижи за оптимален контрол по време на пръскането през цялото денонощие. Дюзите са защитени срещу механични повреди и вятър, като се образува конична форма на разтвора при пръскане.

В щангите също така е интегрирана защита от претоварване. 
За да се гарантира комбинацията от щадене на почвата, ефективно и навременно пръскане, автоматичната система за налягането в гумите ADAPTED TYRE PRESSURE CONTROL (ATP Control) осигурява автоматично регулиране на вътрешното налягане на гумата, което е напълно интегрирано в ISOBUS софтуер на пръскачките Leeb GS и Leeb LT.

Шасито на Leeb GS и Leeb LT е специално проектирано за максимална защита на третираните култури. Дъното на машините е гладко, без ъгли и ръбове. Пръскачките са оборудвани с хидравлично сгъваем и напълно облечен опорен крак.

Интуитивно управление

За удобство на земеделците управлението на Leeb е възможно чрез множество чужди терминали и джойстикове или чрез мултифункционален лост на трактора.

Leeb LT в детайли

Прикачните пръскачки Leeb LT се предлагат с 4 000, 5 000 и 6 000 литров полиетиленов резервоар за разтвор. Резервоарът е с конична геометрия за по-малко разплискване на течността. Horsch Leeb LT е със серийно центробежна помпа – 600 л/мин за пръскане и допълнителна бутално мембранна помпа за помощ при пълнене и при циркулационно вътрешно измиване.

Този модел пръскачки стои в центъра на иновациите, благодарение на патентованото управление на щангите BoomControl ECO/Pro и Pro Plus и разпределението на дюзите на 25 см. Така опръскването на близко разстояние и при висока работна скорост е безкомпромисно. Окачването на щангите е  конструирано на паралелограм – с хидравлични амортисьори. Позицията на щангите остава мека и спокойна дори и при неравни терени.

Стандартното, както и допълнителното оборудване се адаптират индивидуално. Стандартният CSS вариант включва: механични кранове за всмукателна и напорна страна с електрически индикатор за нивото на пълнене и циркулационно вътрешно измиване.
Вариант на оборудване CCS Pro включва модерна електроника с HORSCH-софтуер, пригодена за растително защитна дейност. Всмукателната и напорна страна са оборудвани с електрически кранове за комфортно обслужване.

Като допълнително оборудването CCS Pro предлага множество програми за измиване, както например: измиване на щангите, което удобно се управлява от кабината на трактора. Собствената ISOBUS концепция на HORSCH с много иновативни и практични функции облекчава обслужването, управлението и контрола на техниката.

При тази прикачна техника контролът на налягане на гумите се осъществява от система свързана чрез терминал ISOBUS в кабината на трактора. Тази иновация минимизира утъпкването на почвата по времето на извършванията на пръсканията. 
Пръскачките се предлагат в дванадесет различни конфигурации от дюзи. Предлага се опционално и автоматично превключване между нивата на дюзите (AutoSelect).
Предлагат се щанги с работни ширини от 18  до 45 метра с различни варианти на сгъване, което ги прави подходяща техника за всякакъв вид стопанство.

Leeb GS в детайли

Прикачните пръскачки Leeb GS се предлагат с 6 000, 7 000 и 8 000 литров резервоар от благородна стомана, което е гаранция за неговата устойчивост и дълъг експлоатационен живот. Резервоарът за чиста вода е с обем 500 литра, а мощността на помпата е 1 000 л/мин. Както и при Leeb LT и тук се осъществява пълна циркулация до дюзата в тръби от неръждаема стомана. Измиването на резервоара става изцяло автоматично посредством системите CCS и CCS Pro.
Leeb GS превъзхожда останалите пръскачки на пазара и по отношение на дължината на маркучите и остатъчните количества препарат по тях. Тя е намалена до минимум, а позицията им е оптимална.

Опционално се предлага управление на кормилната ос, което гарантира стабилност и точно проследяване на следите на трактора за по-малко утъпкване. Възможно е също така оборудване с въздушно окачване на пръскачката и използването на системи за пръскане под листата Dropleg с “Connect & Fold”. 

Leeb AX в детайли

Прикачната пръскачка Leeb AX се отличава с това, че върху по-бюджетно шаси е запазена уникалната система BoomControl от машините на премиум класа, а по-скъпите електронно-хидравлични управляващи системи са заменени с надеждни механични решения. Много е важно, че този модел е невзискателен към агрегатирането и може да работи с всякакви трактори. 

Резервоарът за разтвор е с вместимост 3 800 литра и 400 литра чиста вода. Leeb AX се управлява чрез софтуер, напълно съвместим с ISOBUS. С BoomControl Leeb AX надеждно поддържа разстояние до целта на опръскване от 50 см или по-малко. Бързата реакция на контрола на щангите позволява работни скорости от 15 км/ч и повече. Ширината на колеята може да се регулира от 1.50 до 2.25 метра в зависимост от гумите. По отношение на мощността на помпата се предлагат два варианта - 270 л/мин и 400 л/мин. 

За повече техническа информация, професионална лична консултация и персонална оферта относно различните модели Leeb, може да се обърнете към АГРОТРОН-М - официален представител на HORSCH за България: +359 601 67 138; +359 887 891 943; +359 892 494 242; [email protected] и www.agrotron.bg.