Немският производител Weidemann разработи нископрофилна версия на своя водещ товарач с чупещо се шарнирно съединение моделът 1260, който вече се предлага на българския пазар от официалният представител фирма Агритоп ЕООД. 

По-ниската обща височина и нисък център на тежестта на машината са новите характеристики, с които операторът може да преминава през просвет под 2 м, без да е необходимо сгъване на горния предпазител. Същевременно ниският профил води и до подобрена стабилност, което го прави несравним при работа с тежки товари. 

Новата конструкцията на 1260LP осигурява по-голяма безопасност при транспортиране и подреждане на различни материали.

Всички предимства са запазени и надградени при основната преработка на този успешен модел компактен товарач Hoftrac® 1260LP.  Кабината на водача също е подобрена от Weidemann. В новият модел е включена и мощната и ефективна концепция за задвижване dwDrive, при която четирите колела се задвижват директно. Резултатът е маневрена, пъргава и мощна машина.

Direct Wheel Drive – мощна и ефективна концепция за задвижване.

Обикновено серията компактни товарачи Hoftracs® се задвижват или от хидростатично задвижване със задвижващ вал, PTO вал и оси, или от хидравлично/хидростатично задвижване чрез маслени двигатели на осите. Новият 1260LP е с различна уникална концепция за задвижване. 

Директното задвижване на колелата (Direct Wheel Drive) предлага следните предимства:

- Директно задвижване от помпата към хидравличните мотори 
- Хидравличните мотори са защитени от високо налягане, като по този начин се избягват пикове на налягането
- Хидравличното масло се засмуква от хидромоторите и по този начин се елиминира работа “на сухо” на външните колелета при движение в завой 
- Висока тяга от 1190 - 1440 daN (варира в зависимост от гумите), която е с 20%+ в сравнение със стария 1260
- Повишена ефективност чрез чисто хидравлично задвижване
- Без загуба на мощност поради механични компоненти (оси/предавки)
- По-висок просвет
- Неизискваща поддръжка хидравлична многодискова спирачка


Новият предпазен покрив и новата кабина на 1260LP са напълно преработени и оптимизирани според нуждите на оператора. 

Повече пространство - проектирана и разработена според най-новите технологии за безопасност и ергономичност. Изобилие от място за краката, удобна седалка на оператора и оптимална видимост на работния инструмент.

Оптимална видимост нагоре - 1260LP е оборудван с увеличени изгледи като стандарт, както при горния предпазител, така и в кабината. Това позволява оптимален изглед на работната зона нагоре. В допълнение към това вътре е монтирана защитна решетка, за да се предотврати замърсяването.

Weidemann 1260LP е оборудвана с двигател Perkins със стандарт за емисии Euro V, който  не изисква последваща обработка на емисиите на отработени газове, тъй като е под границата от 19 kW. Товарачът повдига максимален товар от 1,2 тона и достига до 2,9 метра височина, в зависимост от кинематиката и работния инструмент.

Ето какво още получавате от Weidemann с модела 1260LP: 

Мощна хидравлика: 1260LP може да бъде оборудван по избор с различни хидравлични опции. Това позволява удобната работа на редица хидравлично задвижвани приспособления.

Перфектно съчетана P-кинематика: Товарното рамо при Weidemann е проектирано да бъде особено здраво и устойчиво на усукване. При Weidemann кинематиката се регулира според размера на машината - това гарантира оптимални баланси на мощност за всяка машина. Предимството на P-кинематиката се състои в точното успоредно движение през цялата повдигаща зона.

Два силни повдигащи цилиндъра: Weidemann винаги инсталира два силни цилиндъра за повдигане на товарното рамо във всички модели Hoftrac, което е приложено и при модела 1260LP. Това гарантира, че разпределението на натоварването винаги е оптимално прехвърлено на товарача. В допълнение, цялата товарна система придобива повече стабилност. 

Маневреният и пъргав челен товарач Ви очаква в търговските бази на Агритоп ЕООД. Можете да се възползвате от специалните предложения за закупуване на налични машини.


Повече информация можете да получите от търговски представител на фирма Агритоп ЕООД или като изпратите запитване на [email protected]