Кубота е първият производител на трактори, който получи известния AEF сертификат благодарение на комбинацията си от серия трактори TIM M7003 Premium KVT и серия за балиране TIM BV5xxx.

Кубота България продължава да работи с пълни сили и без проблеми

В работна среда това ще позволи на тракторите от тази серия да комуникират със сертифициран инвентар AEF. От своя страна, така ще се даде възможност на балообработващата машина TIM или друг сертифициран инвентар TIM да контролират функциите на трактора, като PTO, хидравлика и скорост на превозното средство.

Наскоро AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) обяви, че както балопресата, така и тракторите M7003, разработени от Кубота, са получили сертификат за съответствие TIM. AEF, в ролята си на международна организация, посветена на технологичните иновации в селскостопанско оборудване, има право да контролира и сертифицира по TIM.

TIM (Tractor Implement Management) позволява двустранна комуникация между тракторите и инвентара, така че те да работят в перфектна хармония, и намалява възможността за извършване на човешка грешка. 

Допълнително технологията TIM повишава комфорта на водача чрез автоматично изпълнение на повтарящите се действия в процеса на балиране и подава информация към трактора в реално време. Това означава, че водачът не трябва да проверява състоянието на балите, за да завърши балирането. 

След достигане на точен диаметър на балата, тракторът спира и разтоварва, като винаги поддържа същото ниво на уплътняване, постигайки най-висококачествена работа.

Кубота участва като основен член на AEF чрез Kverneland Group, производителя на прикачен инвентар в групата Кубота. Наскоро създаденият Европейски център за иновации в Кубота пое членството в AEF от Kverneland Group.

Повече информация за продуктовата гама на Kubota може да получите от официалния представител на марката – фирма КББГ (Кубота България), на www.kubota-bg.com.