Високодобивен и пластичен при неблагоприятни климатични условия слънчоглед видяха фермерите в село Дибич, Шуменско, по време на открит ден на Еуралис Семена България. 


Тази година земеделските стопани се сблъскаха със сериозен проблем – наличието на мана и синя китка по полетата. И през тази трудна година обаче хибридите на Еуралис доказаха своята устойчивост на патогени и плевели.


Познатите и предпочитани хибриди Терамис, Джанис и Генезис се допълват от новите бижута в портфолиото на Еуралис, сред които изпъква експрестолерантният Ароматик. Повече за хибрида ни разказа Петър Недков, регионален представител в Еуралис България.

.
„Ароматик е експрестолерантен хибрид, средноранен, с много добро представяне в цяла България през миналата година. Тази година е втора по полетата на фермерите. Очакваме и през 2019 г. да затвърди доброто представяне от миналата година. 
Хибридът е изключително пластичен, с много висока масленост, над 50%, което го прави рентабилен хибрид за всяко едно стопанство“, обясни Недков.


Генетиката на Еуралис в слънчоглед има няколко приоритетни направления, наред с добивност, стабилност на хибридите, висока масленост.


„До всички тези предимства се нарежда и борбата със синята китка. Тук в района на Шумен има изключително много области, засегнати от синята китка. В тази връзка всички наши хибриди са от програмата за устойчив контрол на синята китка по генетичен и химичен път. Какво означава това?  Всички наши хибриди са изключително устойчиви на всички познати раси синя китка до момента“, добави Петър Недков.


Тази година беше показателна за хибридите на Еуралис, които нямат конпроментирани полета. 


Председателят на земеделската кооперация в Дибич – Иван Борисов също се доверява на Еуралис.


„Моят любим продукт е Терамис, но също така и Джанис. Тази година за първи път използвахме продукта на масово поле. Джанис се представи страхотно и в масов посев!“, категоричен е Иван Борисов.


За предстоящата кампания в рапица, Еуралис отново е с много атрактивни предложения - четири конвенционални и два Клиърфийлд хибрида в промоционални пакети. Качество на изгодна цена.
 

Повече за портфолиото на фирма Еуралис можете да откриете на сайта на компанията - euralis.bg и от регионалните представители на фирмата в страната.