20 години надеждност, работа в екип, отговорност и грижа към земеделските производители. Своят юбилей празнува фирма Ником ЛТ на АГРА 2024 в Пловдив.

“20 години - немалък период, за което искам да изкажа благодарност на първо място най-вече към създателя на фирмата, към главния "виновник" за това да съществуваме; един човек, поставил основите и държал ни дълги години концентрирани и насочени към правилно вършене на нашите задачи и работа - това е Димитър Иванов, който имам честта да е и мой баща.

На второ място за всички тези години аз и моя съдружник Тихомир Ангелов искаме да изкажем огромна благодарност на целия екип на фирмата за постигнатите успехи; за радостта, която имаме от съвместната ни работа и също така да им пожелая да гледат все така напред в бъдещето”, каза Любомир Иванов, изпълнителен директор на Ником ЛТ.

На своя юбилей, Ником ЛТ показа на Пловдивския панаир нови продукти, с които си постави нови цели в покоряване на още върхове.

“Имаме честта да сме свързани с фирмата Reinke, която е лидер в напоителните системи, за което предвиждам едно чудесно бъдеще със съвместната ни работа. Също така с фирма Sveaverken за автономно управление и прецизно земеделие и системи, което е също нещо ново за нас, както и новите продукти на верижните и автономни системи на фирма GUMA-TECH”, добави Любомир Иванов.

Съвместното партньорство на Ником ЛТ с фирми като Reinke и Sveaverken е доказателство за постоянния стремеж на компанията към иновации и добавена стойност за фермерите.

Но какво по-добро от признанието на самите партньори.

“Ние от Reinke сме изключително щастливи да работим с Ником ЛТ в България и да сме заедно с тях на изложението АГРА 2024. Бих искал да използвам тази възможност, за да ги поздравя за техните 20 години в бизнеса. Очаквам с нетърпение да работим заедно поне и през следващите 20 години. Те са изключително надежден, добре познат партньор, не само по отношение на продажбите, но и по отношение на следпродажбеното обслужване и доставката на резервни части.

С радост искам да споделя, че вече имаме редица проекти в процес на разработка в България. Това, което научих за времето, в което работим с Ником ЛТ е, че българските фермери са изключително отворени към иновациите и новостите, които ще им помогнат да увеличат своите приходи. Това включва използването на напоителните системи Reinke, които българските фермери започват да припознават все повече, знаейки, че именно те могат да им помогнат да увеличат максимално възвращаемостта на инвестициите си и да достигнат максимума от добивите всяка година”, коментира Митч Крепс, директор продажби – Централна/Източна Европа и Централна Азия в Reinke.

 

Sveaverken е най-новият бранд в портфолиото на Ником ЛТ. Шведският производител предлага системи за автоматично управление, RTK базови станции и софтуер за управление на стопанството.

“Sveaverken е най-модерният бранд в света. Предлага се в повече от 40 държави, отзивите за нашите прецизни решения са много добри. Затова съм сигурен, че и българските фермери ще бъдат изключително доволни, особено с такъв надежден партньор като Ником ЛТ, с който работим в България.

 

Зад мен виждате нашият нов продукт - базова станция. Предлагаме две различни версии. Тази мобилна базова станция с RTK сигнал се свързва директно без нужда от абонамент или допълнителни годишни такси от страна на фермерите. Вътрешното радио предлага персонализирани настройки за честота, протоколи на скоростта на предаване и т.н. Можете да настроите станцията на същата честота, за да постигнете безпроблемна комуникация с базовата станция. 

Освен това този модел може директно да бъде свързан с други продукти, както и с различни протоколи. Разполагаме с голям набор от протоколи, които другите марки използват и така лесно можете да установите връзка. Със Sveaverken няма ограничения, така че може да свържете директно до 100 или хиляди единици”, разказа Dincer Meydanli – Инженер полеви приложения Sveaverken.

Компанията предлага и последно поколение системи за автоматично управление. Една от най-предпочитаните и използвани функции е автоматичното задвижване с обратен завой чрез U-Turn Auto Drive, което позволява автоматично планиране на пътя, завиване и автоматично водене по права линия с 2.5 см точност. Като бонус към клиентите на Sveaverken, компания предлага безплатен едногодишен достъп до онлайн софтуера за управление на стопанството Farm Managemеnt System. Чрез него фермерите лесно и удобно зареждат граници на полета, A-B линии и проследяват работата на своите машини.

Друг акцент, който НИКОМ ЛТ постави и очаквано предизвика голям интерес бяха гумено-верижните системи за трактори и комбайни на немския производител Guma-Tech.

Системата Ultima Track Conversion Track System е проектирана да увеличи максимално производителността на самоходната техника със средна и голяма мощност. Тя подобрява сцеплението и движението на машините в меката почва на влажните полета, намалява уплътняването и редуцира разходите за почвоподготовка. 

Тази година Ником ЛТ представя не само нови продукти и технологии, но и специални оферти за своя юбилей. 

“И не на последно място - какво е празник без подаръци. 

За годишнината ни сме предвидили специални оферти и условия на тези продукти. Стартираме кампания, която при прецизното земеделие можем да дадем изключително добри условия и отстъпки за първите 20 клиенти. Специални условия, отстъпки и безплатни монтажи на системи, а за Reinke анализ на терените и изготвяне на изключително конкурентна оферта към нашите партньори и клиенти”, заключи изпълнителният директор на Ником ЛТ - Любомир Иванов.


Повече информация за напоителните системи Reinke, иновативните технологии на  Sveaverken, както и за всички други продукти, предлагани от Ником ЛТ, можете да получите на място в базата в град Велико Търново или в интернет на www.Nikom-LT.com