През 2022 година фирма Агритоп ще предложи на българските фермери два иновативни модела на германската марка Weidemann със сила на повдигане 3,5 и 4,2 тона на височина 7 метра.

Като допълнение към новата гама товарачи, Weidemann въвежда и два 7-метрови телескопични товарачи. Фокусът във функционалността на тези машини е да покрият най-често срещаните работни задачи във фермите като работа с тежки материали, работа на голяма височина, добър захват, оптимизиране на дейностите товарене и подреждане.

Моделите 7035 и 7042 на Weidemann са с височина на повдигане от 7 м и сила на повдигане съответно от 3,5 и 4,2 тона. Тези модели предоставят на клиентите и много нови функции и опции за приспособяване на машината, за да отговори точно на техните собствени работни изисквания. 

Преглед на основните характеристики на новия телескопичен товарач Weidemann 7 метра:

- Телескопичните товарачи са оборудвани с мощни двигатели Perkins и се предлагат във версии 102 к.с., 122 к.с. и 136 к.с. Двигателите отговарят на стандарта за емисии Stage V с SCR технология, DPF и DOC. Като опция се предлагат скорости от 20, 30 и 40 км/ч.

- Кабина с най-добър изглед - Отличителната характеристика на новия телескопичен товарач е неговата отлична всестранна видимост. Тя е проектирано със следните характеристики: голямо извито предно стъкло с добър изглед отгоре, отопляеми странични стъкла и наклонен капак на двигателя, осигуряващ ясен изглед от всяка страна В съчетание с панорамно задно стъкло води до перфектна видимост отстрани и отзад. В допълнение, скосеният капак специално оптимизиран от Weidemann предлага оптимален изглед над дясното задно колело. 

- Операторът на първо място е философията на работа за всички компоненти, които са балансирани, за да осигурят ергономичност на работа, безопасност и комфорт за водачите. В този контекст си струва да се спомене ударопоглъщащата конзола с джойстик и клавиатури, голям 7-инчов дисплей, ергономично разположение на компонентите, цветно кодирана интуитивна операционна система, щедро място за съхранение.

- Три режима на кормилно управление осигуряват оптимално управление на тези машини: управление на всички колела, управление на предните колела и кормилно управление са достъпни за различни работни ситуации. Телескопичните товарачи също имат уникален ъгъл на завиване от 45 градуса.

- Машините включват също така добре познатата система за подпомагане на водача vls (Vertical Lift System), патентована от Weidemann и разработена за подобряване на стабилността. Това позволява точен метод на работа и неговото полуавтоматизирано телескопично движение поддържа работа в сложна работна среда. Драйверите разполагат със следните vls режими: режим на кофа за работа с насипни материали, режим на подреждане за подреждане на голяма височина и ръчен режим, без поддръжка на системата, напр. за товарна работа.

- Инсталирането на ефективна работеща отоплителна и вентилационна система с вентилатори, вход за свеж въздух и добре разположени въздушни дюзи осигурява добър работен климат. Като опция се предлага и климатична система с автоматичен климатичен контрол. Кабината също се вентилира с чист въздух чрез отваряне на плъзгащия се прозорец отстрани и вентилационния отвор на задното предно стъкло.

- Реверсивният вентилатор позволява на водача удобно да се отърве от праха в кабината през решетката за всмукване на въздух, без да се налага да напуска седалката си.

- Улеснено свързване на прикачените устройства чрез оптимално освобождаване на налягането на 3-та управляваща верига към телескопичното рамо и използването на плоски хидравлични съединители са към стандартното оборудване.

- За оптимизиране на работата товарачите могат се използват с различни съединители за ремаркета с максимално натоварване от 16 тона.

Редизайнът на познатите до сега компактни телескопични товарачи е завършен с динамичен дизайн с забележителни линии на капака на двигателя и кабината.

Повече информация може да получите от Агритоп ЕООД на www.agritop.bg и на телефон 02 971 26 20