НИК има удоволствието да обяви новото си сътрудничество с AgXeed - водеща нидерландска компания в областта на автономните машини в земеделието. Това стратегическо партньорство е част от комплексния подход на НИК към устойчиво и технологично земеделие, където автономните решения играят ключова роля. 


Компанията AgXeed залага на устойчиво земеделие като произвежда автономни машини, съвместими с различен набор от стандартни земеделски инвентари.

“В НИК следим повече от 10 компании за автономни машини през последните 4 години, проследявайки тяхното продуктово и производствено развитие. Това време ни показа, че машините на AgXeed са най-подходящите в момента за спецификите на земеделието, което се практикува в България и Румъния", коментира  Калоян Куманов.

“Последните години получавахме доста въпроси кога ще започнем да продаваме трактори, но истината е, че за нас е много по-вълнуващо да решим проблема с недостатъчната работна ръка и нуждата от автономни машини”, добави той.


“В лицето на НИК виждаме изключителен партньор за дистрибуцията и обслужването на нашите продукти в България и Румъния. Благодарения на своя холистичен и напредничав подход към земеделието, НИК комбинира успешно агрономически познания с професионален екип за продажба и сервизиране на високо-технологични земеделски решения, както и способността да налага иновативни технологии на пазара. Тези ключови предимства, както и доказаният опит при налагане на иновативни технологии на пазара, обусловиха решението ни да изберем именно НИК за наш партньор”, заяви Малте Хорнер, Търговски мениджър в АgXeed.
 

Благодарение на сътрудничеството между компаниите, НИК ще предостави на земеделците от България и Румъния, ексклузивен достъп до иновативни селскостопански машини, чрез които ще могат да се извършват напълно автономно ежедневни селскостопански обработки.

Всички модели автономни машини с марката AgXeed ще бъдат представени и по време на най-голямото международното изложение Agritechnica, което ще се проведе в периода 12 ти - 18 ти ноември в Хановер, Германия на щанда на AgXeed- H9/ F30. AgXeed е и една от отличените компании на изложението с медал за иновации.


За НИК:

НИК е българска група от компании внедряваща технологии за прецизно земеделие с над 21 години опит в предлагането на цялостни решения за автоматизация и оптимизация на процесите в земеделските стопанства.

Новаторският подход на компанията в съчетание с широките компетенции на екипа от прецизно земеделие и интелигентни машини до препоръки за хранене на растенията, превръщат НИК в двигател на прогреса към по-устойчиво земеделие и главно действащо лице в полето на иновациите. 

За AgXeed:

AgXeed е нидерландска компания - лидер в разработката и производството на автономни решения за земеделието, чиято цел е да увеличат ефикасността и рентабилността на стопанствата. Мисията на компанията е да оптимизира времето за работа на полето, свеждайки до минимум увреждането на почвата. Повече информация за AgXeed можете да откриете на сайта на компанията: www.agxeed.com.