Пред повече от 300 фермери в Поморие Еуралис представи портфолиото си за новия сезон на впечатляваща среща, организирана с участието на партньорски фирми. 

На пролет: Семената на Еуралис отново ще съживят родните ниви

Много са приятелите на френската селекция с резултати, които са сравними с върховите постижения в сектора. За участниците в семинара беше много полезно да чуят анализите и препоръките на специалистите в актуалните култури слънчоглед, царевица и соя.

През последното десетилетие семенарската дивизия на Еуралис се развива в международен мащаб. Към днешна дата тя оперира чрез 11 клона в Европа с общо над 1200 служители. Групата отчита 10% ръст на продажбите през последните 3 години. 

Еуралис: „Основната ни цел е да надградим постигнатото, да продължим растежа и да дадем на нашата генетика успеха, който наистина заслужава.“

„Еуралис е компания, която е изцяло ориентирана към клиента. Основа цел е да се създават и поддържат коректни отношения с нашите партньори, като им даваме цялостни и печеливши решения. Основна цел също е да постигнем устойчив растеж и, разбира се, да вдигнем пазарния дял при всеки един от нашите основни продукти“, обяснява Мартин Величков, мениджър на Еуралис за България.

Експертите на компанията са категорични, че тенденция е фермерите да се насочват към по-устойчиви и по-високодобивни хибриди. Това е нещото, което всеки земеделски производител търси. 

При слънчогледа Еуралис работи в две насоки – за устойчив контрол на мана и на синя китка.

„Що се отнася до царевицата, с новата генетична група Tropical Dent многократно се увеличават възможностите за създаване на хибриди, които са по-устойчиви на стресови условия, а в същото време и за повишаване на добивния потенциал“, твърди Станой Михов, продуктов и технически мениджър в Еуралис.

Производител: „Продължавам с Еуралис и даже увеличавам площите.“

Сред привържениците на френската селекция у нас е Огнян Петров, земеделски производител от община Гулянци. На площ от 9300 дка той отглежда традиционни култури – пшеница, ечемик, царевица и слънчоглед. 

„С Еуралис започнах да работя преди 4 години. Тъй като съм доволен от резултатите, всяка година увеличавам площите. При царевицата сея „Фаради“, с който миналата година постигнах добив от 1236 кг/дка. При слънчогледа залагам на „Джанис“, от който имах около 370 кг/дка“, прави равносметка фермерът.

Повече за портфолиото на фирма Еуралис може да откриете на сайта на компанията – euralis.bg, както и от регионалните представители в страната.